GÖRÜNTÜLÜ

200 enternasyonalistin Öcalan’a özgürlük yürüyüşü: Em ê bi serbikevin!

Enternasyonalistlerin Basel-Strasbourg yürüyüşünün 2. gün etabı tamamlandı. Gün içerisinde geçilen kentlerde Öcalan’a özgürlük sloganı yankılanırken, “Biz kazanacağız” mesajı verildi.

15 Şubat Uluslararası Komplosunun yıl dönümü yaklaşırken, “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” talebi de Kurdistan kentlerinde olduğu gibi Avrupa kentlerinde de yayılarak devam ediyor. 10 Ekim’de startı verilen “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında 11 Şubat’ta İsviçre’nin Basel kentinde başlayan enternasyonalistlerin uzun yürüyüşünün 2. gün etabı tamamlandı.

Sabah saatlerinde Fransa’nın Saint-Louis tren garı önünde bir araya gelen 13 farklı ülkeden yaklaşık 200 enternasyonalist genç, buradan Fransa’nın Sierentz kentine yürüdü.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” pankartı arkasında gerçekleştirilen enternasyonalist yürüyüşte, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşındı. Sık sık atılan sloganlarla enternasyonalist mücadelenin önemine de değinilen özgürlük yürüyüşünde, “Biz kazanacağız” mesajı verildi.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK SLOGANLARI YANKILANDI

Gün içerisinde 15 km’den fazla yolun yapıldığı enternasyonalist yürüyüşte, geçilen kentlerde “Öcalan’a özgürlük”, “Hepimiz PKK’yiz” sloganları yankılanırken, verilen molalarda ise özgürlük halayına duruldu.

İMRALI’YA KARTPOSTALLAR GÖNDERİLDİ

Yürüyüş boyunca dağıttıkları bildirilerle Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride dikkat çeken enternasyonalist gençler, İmralı’ya toplu şekilde kartpostal da gönderdi.

ERDOĞAN’A ÖFKE

Türk devleti ve Erdoğan’a karşı öfkenin de hâkim olduğu yürüyüşte, sık sık “Terörist Erdoğan”, Diktatör Erdoğan” sloganları da atıldı.

KADIN KONFERANSI DÜZENLENDİ

Akşam saatlerinde Fransa’nın Sierentz kentinde yürüyüşlerinin 2. gün etabını tamamlayan enternasyonalist gençler buradan, otobüslerle geçtiği Mulhouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen Dünya Demokratik Kadın Konfederalizmi adlı bir panele katıldı. TJK-E aktivisti Berivan Yiğit’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta Abdullah Öcalan’ın kadını merkezine koyan paradigmaları ele alınıp tartışıldı.

Enternasyonalistlerin özgürlük yürüyüşlerinin 3. gün etabı yarın Fransa’nın Mulhouse kentinde devam edecek.