GÖRÜNTÜLÜ

2024 Newrozu’nun mesajı: Önder Apo ve gerilla irademizdir

Görkemli Frankfurt Newrozu, dolu yağışına aldırış etmeyen on binlerin katılımıyla kutlandı. Kutlamalarda Kurdistan Özgürlük Gerillasını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı iradesi olarak bir kez daha sahiplendi.

FRANKFURT NEWROZU

Frankfurt’ta kutlanan Almanya merkezli Newroz, on binlerce insanın katılımı ile kutlandı. Kürt halkının direniş ve özgürlük efsanesi olan Newroz, inkâr ve imha siyasetine karşı PKK’nin siyasi ve sosyolojik etki alanlarında gelişen milyonların dönemin ruhuna göre isyan ve özgürlük talebinin simgesi oldu.

2024 yılında kutlanan Newroz, kendi döneminin ruhuna uygun gündemini yaratarak direniş alanlarında şu mesajları ortaya çıkardı:

*Newroz’un, ruhuna uygun olarak her dönem yeniden doğuşa uygun bir karşılığı olmuştur. 2024 yılının Newroz’unda bu anlam, Kürt Özgürlük Mücadelesinin tarihi akışında çok önemli bir rolü olduğunu tarih kaydedecektir. 2024 yılının Newroz’na gelinirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kurdistan’a statü talebinin milyonlar tarafından sahiplenildiği gerçekliğini bir kez daha net biçimde ortaya koydu. Newroz Bayramı’nda milyonların talepleri, Rojava, Amed, Wan, Rojhilat, Türkiye metropollerinde, Avrupa’nın birçok merkezinde kitlesel katılımlarla alanlara taştı.

*Tüm Newroz kutlamalarında temel ve baskın talep, açık ve netti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’a statü.

*2024 Newroz kutlamaları Kurdistan’da ve bugün Almanya’da bir kez daha gösterdi ki; Kürt halkı mücadele eden örgütünü ve Önderliğini iradesi olarak gördüğünü bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koydu. Final olarak kutlanan Newroz kutlamasının görkemi, coşkusu ve heyecanı başta Kürtler olmak üzere tüm ezilenlere umut ve mücadele kararlılığı olarak alanlara yansıdı. Kürt halkı tüm baskılara ve savaş tehditlerine, alanlara çıkarak bir kez daha cevap verdi. Ulusal ve demokratik haklarından vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini tarihe not düştü.

*2024 Newrozu aylardır direnen binlerce Kürt tutsağına ve onları destekleyen analara verilmiş bir destek olarak da anlam kazanmıştır.  

*AKP-MHP faşist rejimi günler öncesinde Newroz’un ortaya koyduğu bu büyük enerjinin farkına varmış ve savaş tamtamlarıyla Newroz’un yarattığı enerjiyi bastıracağını hesaplamıştır. Bu amaçla seçimden sonra savaş hazırlıklarına başladığını ilan etti. Kürt halkı, Newroz alanlarının yarattığı o muazzam enerjiyle bu savaş çağrılarına karşı duruş ve kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Bu şiarla Almanya’nın Frankfurt kentinde Newroz’u kutlayan on binlerce Kurdistanlı ve Kürt dostları, alanda dönemin ruhuna uygun mesajlar verdi.

*Almanya’daki Newroz kutlamasında buluşan on binler, Kurdistan’daki kutlamalarda açığa çıkan irade ve kararlılığı sahiplendi.

*Newroz kutlamasında gerek verilen politik mesajlar gerekse de kitlenin ortaya koyduğu tavır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü hususundaki kararlılığıdır.

* Gerillanın savaş alanındaki performansı, Newroz alanlarında büyük bir moral ve coşku olarak kutlamalara yansımıştır.