24 gündür yürüyen eylemciler: Köln’ü direniş kalesine çevirelim

Paris’ten Strasbourg’a 24 gündür yürüyen eylemciler, bütün Kürtleri ve Kürt dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için verilen mücadelede Köln’ü bir direniş kalesine çevirmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Paris’ten Strasbourg’a gerçekleştirilen 25 günlük uzun yürüyüş Metz’de devam etti.

Uzun yürüyüşün Metz etabı, şehir merkezinde başlayarak belediye önünde son buldu.

ABDULLAH ÖCALAN’IN KENDİ SESİ DİNLETİLDİ

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı soykırım saldırısına dair bildiriler dağıtıldı, anonslarla çevre halkı bilgilendirildi. Hoparlörden Abdullah Öcalan’ın kendi sesinden konuşmaları da dinletildi.

Eylemciler anonslarla hem yarınki Strasbourg  hem de on binlerin katılması beklenen büyük Köln yürüyüşü için çağrılar yapıldı. Yürüyüşçüler, bütün Kürtleri ve Kürt dostlarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için verilen bu mücadelede Köln’ü bir direniş kalesine çevirmeye çağırdı.

GERİLLA SELAMLANDI

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın selamlandığı ve direniş şarkılarıyla sahiplenildiği yürüyüş boyunca pek çok kartpostal doldurularak Abdullah Öcalan’ın esir tutulduğu İmralı’ya gönderildi.

STRASBOURG SON ETAP

Uzun yürüyüşün son etabı Fransa’nın Strasbourg kenti olacak. İşkenceyi Önleme Komitesi-CPT’nin önünde gerçekleştirilecek yürüyüş ardından eylemciler, 17 Şubat günü büyük yürüyüşün gerçekleştirileceği Almanya’nın Köln kentine geçecek.