4 kentte Rojava ile dayanışma gecesi

Almanya’nın Freiburg, Dortmund, Kiel ve Saarbrücken kentlerinde Rojava ile dayanışma geceleri düzenlendi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi. Lahr DKTM, Freiburg DKTM ve Nuda Kadın Meclisi’nin organize ettiği gece Lahr’da bir salonda düzenlendi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı gece, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Tevgera Ciwanên Azad ile Jinen Ciwanên Azad temsilcisi tarafından yapılan konuşmada daha sonra ise Kürt siyasetçi Murat Ceylan söz aldı.

Gece Hivron, Deniz Deman, Azado Xelila, Raman Rojava ve Koma Dem’in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla geç saatlere kadar sürdü.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi. Gecenin yapıldığı salon, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrağının yanı sıra Delal Amed, Arin Mirkan, HPG komutanlarından Diyar Xerib ve Atakan Mahir'in fotoğrafları ile donatıldı.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı gece “Ey Reqip” marşı eşliğinde saygı duruşu ile başladı.

Kürt siyasetçi Filo Rıha’nın konuşması ile devam eden gecede gençler, YPG/YPJ, PKK ve Öcalan'ın posterleri eşliğinde soluna girdi. Kitlenin birlikte “Çarxa Şoreşê” marşının okunduğu kutlamada "Biji Serok Apo", "Jin, jiyan, azadi", "PKK" sloganları ile zılgıtları yankılandı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden gecede Mikail Aslan, Xace Yaşar, Ali Jiyan, Bengi Agiri, Ergin Xelikan, Koma Dersim Folklor ekibi, Koma Zarokê Ehmedê Xane sahne aldı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan gecede KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç bir konuşma yaptı. Yüzyıl önce Lozan’da Kürdistan’ın dört parçaya bölündüğünü hatırlatan Koç, “Bugün yine yeni bir Lozan oluşturmak istiyorlar” dedi.

Ama Kürtlerin eski Kürtler olmadığını da söyleyen Koç şunları belirtti: “Bugün daha güçlü ve buna izin vermeyecektir.”

Sinevizyon gösterimi ile devam eden gecede Kürt siyasetçi Demir Çelik de bir konuşma yaptı.

Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında Kürt halkının tüm kazanımlarına saldırdığını belirten Çelik, “Kürt halkının her ferdi mücadelede yerini almalıdır” dedi.

Gecede Hozan Tuncer, Hozan Farqin, yerel sanatçılar Delav Kobanê ile Botan Ciziri de sahne aldı.

Gece sloganlarla sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken kentinde de Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik konuşmalarla devam etti. Saarlan Eyaleti’ndeki kurum temsilciler, Civaka İslamiya Kurdistan, Kürdistan Êzidîler Birliği, Şengal Diaspora Meclisi, MLKP Saarland’ın konuşmaları ile devam eden kutlamada Beser Şahin, Seyda Perinçek, Koma Hezex, Mezopotamya Çocuk Korosu, Şerif Omeri, Güneşin Çocukları Tiyatro sahne aldı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gece halaylarla sona erdi.