5 merkezde direnişleri sahiplenme eylemi

Almanya’nın Freiburg, Darmstadt, Duisburg ve Avusturya’nın Graz ile Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla yapılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenme eylemi yapıldı.

Almanya’nın Freiburg kentinde açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Nuda Kadın Meclisi ve Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyelerinin de katıldığı eyleme, Alman sol örgütler destek verdi.

Türk devletinin annelere saldırısını kınamak amacıyla beyaz tülbent takan eylemciler, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana zindana”, “Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerinin geldiği kritik aşamaya dikkat çekildi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde ise Jinên Ciwanên Azad ve JXK Darmstadt direnişleri sahiplenmek amacıyla üç farklı alanda eylem yaptı.

3 farklı alanı kırmızı bant ile kapatan genç kadınlar yerlere otopsi çizgilerini çizdi ve insanlarının ilgisini çekmek için banda bildiri astılar.

"Açlık değil, sessizlik öldürür” şiarıyla yapılan 3 eylemden ikisi şehir merkezinde gerçekleştirildi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde ise CDU mitinginde tecrit protesto edildi.

Kürt ve Alman gençlerin de katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi ve tecridin kırılması amacıyla düzenlenen direnişlere dikkat çekildi.

CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer’in konuşma yaptığı esnada kitle, “7000 bin kişi açlık grevinde”, “Açlık grevindeki Kürtlerle dayanışma” yazılı pankart açtı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde bugün saat 16.00’da Südtirolerplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar,  Öcalan’a uygulanan tecride karşı, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve  devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir miting düzenlendi.

Mitingde “Abdullah Öcalan için devam eden açlık grevi eylemleri” yazılı pankart ile Kürdistan, PYD, YPG ve YPJ bayrakları ile Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu flamalar taşındı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Kürtler, République Meydanı’nda tecriti protesto eden bir miting yaptı.

Fransa Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) çağrısıyla yapılan miting saygı duruşuyla başladı. Mitingde, “Kadınların direnişi olmadan özgürlük imkansızdır” yazılı, kadın direnişçilerin görsellerinin olduğu pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın pankartının yanı sıra; Öcalan flamaları taşınırken, Fransızca konuşmalar da yapıldı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Necmettin Demiralp yaptığı konuşmasında tecrit ve açlık grevleri ile ölüm orucu üzerine son gelişmeleri anlattı. Demiralp, Avrupa’da Kürtler ve dostlarına da seslenerek, daha aktif bir şekilde sürecin göğüslenilmesi gerektiğini, açlık grevlerinde olan direnişçilerin sağlıklarının daha da kritik bir aşamaya geldiğini, Avrupa’daki yetkililer ile medyanın hala duyarsızlığını ve akabindeki sessizliğini koruduğunu, bununsa ancak mücadelenin daha da yüksetilerek değiştirilebileceğini, tüm bu sessizlikleriyle Avrupa’nın da bir tecrit uyguladığını ifade etti.

Miting, sloganlar eşliğinde sona erdi.