GÖRÜNTÜLÜ

4 Nisan kutlamaları: Bugün Kürt halkının doğum günü!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaş günü dünyanın her yerinde kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 75. yaş günü birçok ülkede kutlandı.

TORONTO


Kadınlar, çocuklar ve çok sayıda yurtseverin katıldığı etkinlik Kanada Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde başladı.
Toronto'daki kutlama, çok sayıda Kurdistanlı ve dostlarının yanı sıra şehit ailelerinin katılımıyla Kanada derneği binasında gerçekleştirildi. Etkinlikte özgürlük mücadelesi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra günün önemi üzerine konuşuldu ve yine son süreç değerlendirildi. Etkinlik sırasında oruç tutanlara iftar yemeği de verildi. İftarın ardından kutlama şarkılar ve halaylarla sona erdi.


BORDEAUX


Fransa'nın Bordeaux kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 75. yaş günü kutlandı.
Kadın hareketı öncülüğündeki programda DKTM merkezinin bahçesinde ağaç dikildi.
Etkinlikte iftar yemeği de verildi.
Etkinlikte kadın hareketi adına konuşmalar yapıldı. Şehit Avesta Xabur Kadın Komünü tarafından yapılan konuşmada, "4 Nisan günü; Kürt halkının, yaşadığı kara kışların ardından güneşine yeniden kavuşmasıdır. Çoraklaştırılmış toprakların, gürül gürül akan serin sularına yeniden kavuşması misalidir. Kürt halkı için bir yeniden doğuş müjdesidir" denildi.


CALIFORNIA
California'da Kürt Halk Önderi'nin doğum gününde kurum açılışı gerçekleştirildi.
Californiada San Francısco bölgesinde Kurdısh Community Center'ın açılışı yapıldı. Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla yapılan etkinlikte,  Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.


LONDRA


Londra’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte, “Önder Apo’nun özgürlüğüne yaklaşım bir halkın özgürlüğüne yaklaşımdır” mesajı verildi.

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Teko-Jin tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuş günü vesilesi ile Londra Kürt Toplum Merkezi’nde kitlesel bir etkinlik düzenlendi.

 Britanya Devrimci Gençlik Hareketi adına bir konuşma yapan Piling Amed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğuşunun bir halkın doğuşu olduğunu vurguladı, "Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne kadar mücadeleye devam edeceğiz. Önder Apo’nun sağlığı ve güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. 4 Nisan özgürlük isteyen halkların doğuş gündür. Ve diyoruz ki, Önder Apo’nun özgürlüğüne yaklaşım bir halkın özgürlüğüne yaklaşımdır” dedi.

Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal ve KCDK-Başur Temsilcisi Heval Şivan birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, "Önder Apo’nun doğuşu ile Kürt halkının diriliş süreci iç içe geçti. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür. Önder Apo Kürt halkını kendi öz iradesine kavuşturarak hem işgalciye hem ilkel milliyetçiliğe hem de teslimiyetçi çizgiye karşı direnen onurlu ve özgür bir halk gerçeğinin doğuşunun öncülüğünü gerçekletirdi. Bu açıdan şimdi 10 Ekim’de başlatılan Önder Apo’ya özgürlük hamlesini başarıya ulaştırarak artık fiziki olarak aramızda olmasını sağlayacağız” denildi.

Etkinlikte Abdullah Öcalan adına fidanlar KCC bahçesine dikildi.

 
MARSİLYA


Marsilya'da TCŞ öncülüğünde 4 Nisan için konvoy şeklinde kutlama yapıldı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları ile Marsilya sokaklarında onlarca araç ile konvoy yapan gençler, meşalelerle şölen gerçekleştirdi.
Kutlama daha sonra halaylar çekilerek ve çocuklara Abdullah Öcalan'ın fotoğraf albümü hediye edilerek devam etti.


ANTWERPEN


TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler öncülüğünde, Belçika’nın Antwerpen şehrinde 4 Nisan kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah ÖcalaAbdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan gençler ve yurtsever halk, sinevizyon izledi.

Bir şehit annesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 'Silav Ji Roje Re' adlı Kürtçe şiiri okudu.

 
BIEL


İsviçre’nin Biel şehrinde TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler ve Genel Meclis üyelerinin katılımıyla Kürt Kültür Derneği'nde 4 Nisan kutlandı.
Biel Şehit Atakan Mahir Meclisi adına Ahmet Kaya söz aldı ve şöyle dedi: “Bugün Önder Apo’nun, kadının, gençliğin ve Kürt halkının doğum günüdür. Önder Apo’nun felsefesi Ortadoğu için yeni bir değişimdir. Önder Apo'nun fikirleri bizim için bir yeniden doğuştur. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için başta Kürt gençleri olmak üzere tüm Kürt halkı mücadele etmeli. Bugün Wan’da mücadele ile kazanılan zafer, mücadele ile kazanacağımızı göstermiştir."
Ardından çocuklara sorular soruldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürt halkı için öneminin sorulduğu çocuklar, Abdullah Öcalan'ın Kurdistan’ı özgürleştirmek için yol gösterici olduğunu ve Kürt halkı için direndiğini belirtti.
Etkinlik Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile son buldu.


HILDESHEIM
Almanya'nın Hildesheim kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde 4 Nisan kutlandı.
Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Hildesheim Meryem Kadın Komünü ve Salzgitter Berçem Cîlo Kadın Komünü öncülüğünde yapılan kutlamaya kadınlar ve gençler ulusal kıyafetlerle katıldı.
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Avrupa adına halkı selamlayan Halil Akyol, "Kutlanan sıradan bir 4 Nisan değil. Yoktan var edilen, bugünkü Newroz alanlarına milyonların akması, dün Wan'da yaşanan şanlı zaferin mimarı Başkan Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutluyoruz" dedi.

Fransa kentlerinde 4 Nisan coşkusu
Fransa’nın pek çok kentinde Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Başkent Paris dahil pek çok kentte
Kürtler ve dostları kutlamalar gerçekleştirdi.

 

FRANSA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Fransa’nın  Evry, Drancy, Creil, Villiers le Bel ve Nantes kentlerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinliklerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamını anlatan sinevizyon gösterim ve müzik dinletileri gerçekleştirildi.