'Çağdaş Kawa’nın ruhuyla Newroz’da mücadele alanlarına akalım'

KCDK-E: Newroz’u diktatörlere ve zalimlere karşı bir isyan ateşi olarak yakalım. Sokaklarda, meydanlarda Newroz’u coşkuyla kutlayalım.

Newroz’a ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, şunları belirtti: “Demirci Kawa’nın başlattığı Newroz ateşini Çağdaş Kawa Mazlum Doğan daha da gürleştirerek direnişi süreklileştirmiştir. Zekiye Alkan, Berivan, Ronahi, bedenlerini Newroz ateşine dönüştürerek inkara, sömürüye, asimilasyona karşı Kürt halkının özgürlük yürüyüşünü direnişini tüm Kürdistan’a yaymışlardır.

Bu yıl ki Newroz, çağımızın Dehaki diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist kliğine karşı direnişi büyütme, Önder Apo’yu özgürleştirme yılı olacaktır. Yeni Dehak Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarının sınırsız baskılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde Newroz’a giriyoruz. Türkiye ve Kürdistan halklarına fütursuzca saldıran bu faşist ittifak baskıda sınır tanımıyor. Halklarımızı Ortaçağ karanlığına hapsetmek için devletin askeri ve diğer tüm araçlarıyla saldırıyor. Emekçiler, aydınlar, demokratlar muhalif herkes baskıyla susturulmak isteniyor.

Yükselen mücadele karşısında iyice köşeye sıkışmış AKP-MHP çeteleri seçimlerde çıkacak yenilgi karşısında pervasızca saldırmaktadır. Halklar özgürlük ve demokrasi istemektedir. Newroz’un ruhu dalga dalga yayılmaktadır. Mücadelenin doruğa ulaşacağı bahar ayında Newroz’la birlikte özgürlük diye haykıracağız. AKP-MHP faşist çetelerini tarihin çöp tenekesine atmak için mücadeleye tüm gücümüzle yükleneceğiz.

Sömürgeciliğin bu politikalarına karşı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişlerini sahiplenerek, isyan ateşini her yerde yükselterek çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın başlattığı direniş ruhunu dört parça Kürdistan ve Avrupa’da zirveye ulaşacaktır. Hep birlikte zafer yürüyüşümüzü her zamankinden daha kararlı ve inançlı biçimde yükselterek önder Apo’yu özgürleştireceğiz.

Bu yıl ki Newroz dalga dalga büyüyen “Tecriti Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistanı Özgürleştirelim” mücadelesiyle tekçi-kafatasçı AKP-MHP faşist iktidarının saldırılarını boşa çıkarmanın Newroz’larına dönüştüreceğiz. Halkımız bu direnişin etrafında bir vücut olarak birleşerek Dehak Erdoğan’a tarihin dersini verecektir. Açlık grevi direnişlerini büyüterek Öcalan üzerindeki tecriti kıracağız.

Tüm Avrupa ülkelerinde başlayan Newroz etkinliklerimiz tüm Mart ayı boyunca devam edecektir. Yine birçok ülke ve eyalet parlamentolarında yapılacak Nevroz kutlamaları KCDK-E bileşenleri ve toplum merkezlerin olduğu tüm şehirlere 20 Mart akşamı meşaleli yürüyüşlerle Newroz kutlamaları özüne bağlı kalınarak ulusal giysilerle renga renk direniş alanları yapacağız.

KCDK-E Olarak Mart ayında Avrupa’nın tüm ülkelerinde-şehirlerinde yapılacak Newroz’a halkımızı ve dostlarımızı kitlesel ve aktif olarak katılmaya çağırıyoruz. Newroz’u diktatörlere ve zalimlere karşı bir isyan ateşi olarak yakalım. Sokaklarda, meydanlarda Newroz’u coşkuyla kutlayalım. Avrupa’nın birçok ülkesinde sokak ve salonlarda yapılacak kutlamalara kitlesel katılım yaparak baskıya ve zulme karşı sloganlarımızı gür bir şekilde haykıralım. Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevlerini direniş ruhuyla sahiplenelim. Önder Apo üzerindeki tecriti kıralım.”

Açlık grevi direnişinin sembolü Leyla Güven’in dediği gibi ‘bu yılki Newroz’un adı Zülküf Gezen’dir. 12 yıl sonra toprağına dönen Zülküf hevali Newroz alanından selamlayalım.”

23 Mart Cumartesi günü Frankfurt’ta gerçekleşecek Almanya merkezi Newroz’una kitlesel katılım sağlayalım.