'Çocuklarımızın geleceği için tek adam rejimini yıkmalıyız'

HDP'nin seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Stuttgart Seçim Platformu üyeleri Gülay Tolu ve Filiz Çakalık çocukların geleceği için tek adam rejimi yıkmaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlere ilişkin HDP'nin Avrupa'daki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Seçim kararının alınmasının hemen ardından Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan devrimci ve demokrat kurumlar bir araya gelerek "HDP Stuttgart Seçim Platformu" adı altında çalışmalarına başladı. Platform bileşenlerinden Sosyalist Kadınlar Birliği temsilcisi Gülay Tolu ve Fedarasyona Civakên Kürdistanî (FCK) eşbaşkanı Filiz Çakalık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

BİRÇOK KURUMLA HALK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aynı zamanda HDP Stuttgart Seçim Platformu'nun yürütmesinde de yer alan Sosyalist Kadınlar Birliği temsilcisi Gülay Tolu, platformun daha verimli sonuçlar alabilmesi için yürütme, dış ilişkiler, teknik, basın maliye gibi komisyonlar kurduklarını ve bu çerçevede çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Türkiye ve Kürdistanlıların yoğun yaşadığı bölgelerde ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Tolu, şimdiye kadar binlerce bildiri dağıttıklarını ifade etti.

Yüzlerce seçmen listelerinin de oluşturulduğunu kaydeden Tolu, "Aynı zamanda seçim boyunca görev alacak müşahitlerin kayıtları müşahit komisyonumuz tarafından büyük bir emek ile devam etmekte. Konsolosluk için muhataplarımız ve sözcülerimiz de belirlendi. Şuana kadar Konsoloslukla ile 2 toplantı gerçekleştirdiler. Alevi kurumlarının yanı sıra farklı bir çok kurumla çok sayıda halk toplantıları gerçekleştirdik" diye konuştu.

DİKTATÖRLÜĞE KARŞI HDP VE DEMİRTAŞI DESTEKLEYELİM

Stuttgart ve bölgelerinde 140 bini aşkın seçmenin olduğunu ifade eden Tolu, "7 Haziran döneminde HDP'ye yaklaşık 14 bin oy çıkmıştı. Referandum sürecinde ise 9 bin oy verilmiş HDP'ye. Bu dönem Stuttgart HDP Seçim Platformu olarak özellikle bu çalışmada yer alan kadınlar olarak, "Kadınlar birlikte kazanır" şiarı ile çıtayı geçen dönmelere göre daha da yükselterek çalışmalarımıza ağırlık vermiş durumdayız" dedi.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu olduğunu belirten Tolu, eşit bir seçim çalışmasının yürütülemediğine dikkat çekti. HDP çalışanları olarak Avrupa'da ezilenlerin Sarayın faşist bloğuna karşı mücadeleyi yükselttiğini vurgulayan Tolu, Demirtaş'ın serbest bırakılması için farklı siyasi partilerle çalışma yürüttüklerini ve Demirtaş'a yönelik hukuksuzluğun son bulması gerektiğini belirtti. Tolu son olarak, özgürlük isteyen her kesimin, OHAL, KHK mağduru, işçi, emekçi, devlet ve erkek şiddetine maruz kalan kadınların ve eğitim hakları elinden alınan tüm öğrencilerin diktatörlüğe karşı HDP ve Demirtaş'ı desteklemesi gerektiğini vurguladı.

HER ŞEYE RAĞMEN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ KAZANACAK

Fedarasyona Civakên Kürdistanî (FCK) eşbaşkanı Filiz Çakalık da Demirtaş'ın tutuklu olmasına tepki gösterdi. Demirtaş'ın tutuklu olmasının tek sebebi olduğunu söyleyen Çakalık, Saray rejiminin Demirtaş şahsında HDP ve seçmeninden korktuğunu belirtti. Seçimlerin özgür ve demokratik bir şekilde yapılmadığına değinen Çakalık, "Her şeye rağmen halkların kardeşliği ve birliği kazanacaktır" dedi. CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan ve CHP'nin yaptığı ittifakla sağ bloğa kaydığına dikkat çeken Çakalık, Alevi toplumunun en çok HDP listelerinde kendisine yer bulduğunu ifade etti.

'TÜM TUTSAKLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ'

Tek adam rejimine hep beraber son vermeleri gerektiğini belirten Çakalık devamla şunları dile getirdi: "Özellikle Alevi bir Kürt kadını ve anne olarak annelere seslenmek istiyorum. Çocuklarımız ölüyor, çocuklarımızı daha karnımızdayken yaşama fırsatı bulmadan öldürüyorlar. Bodrumlarda yakılıyoruz, annelerimizin cenazeleri günlerce sokaklarda bırakılıyor. Bu cinsiyetçi yaklaşıma cevap olabilmek için kadınlar olarak daha çok çalışma yürütmeliyiz. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan özgürlüğümüz için tutsak ise, Önderliğimiz ve tutuklu bulunan tüm HDP çalışanlarının yerine bizlerde elimizden geleni yapıp çocuklarımızın geleceği için tek adam rejimini yıkmalıyız."