İmam Şiş tedavi altına alındı

Galler’in Newport kentinde 161 gündür açlık grevinde olan İmam Şiş, Royal Gwent Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Şiş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısından sonra açlık grevi direnişine son verdiğini açıklamıştı. Şiş açıklamasında eylemin amacına ulaştığını ve yeni süreçte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü esas alacak bir mücadele içerisinde olacaklarını ifade etti. Şiş yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Öncelikle bu tarihi direniş sürecinde fedai eylem gerçekleştirerek zaferin gerçek yaratıcısı olan yoldaşların anıları önünde saygıyla eğiliyor ve hayallerini mücadelemizde yaşatma sözü veriyoruz.”

Bu direnişin “Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim” hamlesi kapsamında Leyla Güven öncülüğünde başlatıldığını ve bu hamlenin ilk ayağı olan tecritin kırıldığının altını çizen Şiş, “Şimdi AKP-MHP faşizmini ve sömürgeciliği tümden yıkıp Kürdistanı ve Önderliği özgürleştirmenin zamanıdır” dedi.

“Bu direnişin ortaya çıkardığı toplumsal dayanışmayla birlikte yeni süreçte mücadeleyi büyütmek ve rehavete kapılmamak çok önemli. Tecrit kırılmış olabilir ancak bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor; Önder Apo halen İmralı’da tutsaktır, Rojava’ya dönük saldırı planları ve tehditleri var ve özcesi Kürt halkının özgürlük sorunu halen önümüzde duruyor. Tarihi fırsatlar mevcuttur, bunun için Kürt halkı her zamankinden daha fazla ortak değerler etrafında birleşerek mücadeleyi büyütmelidir.”

Bu direnişin ortaya çıkardığı kazanımın her gün alanlarda direnen beyaz tülbentli Kürt analarının ve Leyla Güven başta olmak üzere tüm Kürt halkının zaferi olduğunu da sözlerine ekledi.

Newport’ta bulunan Kürt Toplum Merkezi’nde çok sayıda Kürdistanlı ve dostlarıyla birlikte Asrın Hukuk Bürosu Avukatlarının basın toplantısını izleyen Şiş daha sonra açıklama yaparak açlık grevine son verdiğini belirtmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.

Newport’ta bulunan Royal Gwert hastanesinde yapılan tahlil ve kontrollerden sonra tedavi altına alındı. Şiş’in birkaç gün hastanede tedavi görmesi bekleniyor.