GÖRÜNTÜLÜ

İmralı tecridi Atina’da protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı soykırım sistemini düzenledikleri yürüyüşle protesto eden TCŞ, “Çizgimiz Önder Apo'nun çizgisidir, özgürlüğü için dur durak bilmeden alanlarda meydanlarda olacağız” vurgusunda bulundu.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK EYLEMİ

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi, Syntagma meydanından Monastraki meydanına kadar yapılan bir yürüyüşle protesto edildi.


Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde düzenlenen eylemde hareket adına Ali Bilen bir konuşma gerçekleştirdi. Ali Bilen, “Önder Apo’dan üç yılı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamıyor. AKP-MHP faşizmi İmralı merkezli yürüttüğü savaşla 2024 yılında Kürt soykırımını sonuçlandırmayı hedefliyor. Bundan kaynaklı Önder Apo üzerindeki özel fiziki ve psikolojik savaşı yükselterek, mutlak tecrit uygulayarak sonuca gitmek istiyor. Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak çizgimiz Önder Apo'nun çizgisidir, çizgimiz şehitlerin çizgisidir, çizgimiz özgürlük gerillasının çizgisidir. Önder Apo'nun özgürlüğü kapsamında TCŞ olarak dur durak bilmeden alanlarda meydanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

Eylemde yer alan RiseUpForRojava (Rojava İçin Ayağa Kalk) İnisiyatifi adına yapılan açıklamada ise, Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bölge halklarının barış umuduna vurulan bir darbe olduğu, Ortadoğu ve Kürdistan’da yükselen savaş dalgasının ancak onun özgürlüğünün sağlanması ve paradigmasının hayata geçirilmesiyle yerini onurlu bir barışa bırakacağı belirtildi.
Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun Fedaisidir” sloganları atıldı.