İnsani yardım çalışanları Öcalan nöbetinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 317 haftadır düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Avrupa’daki insani yardım çalışanları üstlendi.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta da farklı bir grup yürütüyor.

Avrupa’daki insani yardım çalışmalarından Muhittin Dolaşır, Musa Aksoy, İhsan Tarlan, Fattah Cirit ve Vahit Toparslan, bu haftaki nöbette yerlerini aldı. Pazar gününden bu yana nöbette olan eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğü konusunda duyarlılık oluşturmaya çalışıyorlar.

AK’nin yanı sıra Öcalan’ın esaret koşulları ve tecrit konusunda doğrudan muhattap olan İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) seslenen eylemciler, Öcalan’ın koşullarının derhal yerinde incelenmesi çağrısı yaptılar.

Eylemciler, açıklamalarında şöyle dediler: “Bizler İnsanlık için buradayız. Ve sizleri de davet ediyoruz. Kürtlerin sesine kulak verin. Nasılki her halkın yaşam hakkı var ise, bizim ve Önderliğimizin de yaşam hakkı vardır ve olmalıdır.”

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne bugüne kadar farklı kurumların temsilcileri katılırken, toplamda 2  bine yakın kişinin nöbette yerini aldığı belirtiliyor. Nöbet eylemi, 25 Haziran 2012’de Öcalan’a yönelik tecrite karşı Avrupa ve dünyadan şahsiyetlerin de önerisiyle başlatılmıştı.

Kürtlerin aralıksız olarak düzenlediği en uzun eylem olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Güney Afrika’nın tarihi lideri Nelson Mandela için esareti döneminde düzenlenen nöbetlerden esinlenerek başlatılmıştı.