İskoçya, Fransa, Avustralya, Hollanda ve Yunanistan’da eylem

İskoçya’nın Glasgow, Edinburgh, Fransa’nın Bordeaux, Avustralya’nın Melbourne, Hollanda’nın Rotterdem ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen eylemlerle Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Avrupa’da yaşayan Kürtlerin ve dostlarının Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına tepkisi dinmiyor. Birçok ülkede alanlara çıkan halk, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

GLASGOW

İskoçya’nın Glasgow şehrinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları BBC binası önünde Türk devletinin işgal girişimini protesto etti.

EDINBURGH

İskoçya’nın başkenti Edinburgh'da da Türk devletinin katliamları protesto edildi. Princess Street üzerinde bulunan Scotland National Gallery’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Rojava'da yaşanan katliamlara ilişkin yüzlerce bildiri dağıttı.

MELBOURNE

Avustralya'nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de Kürt halkı ve dostları "Rojava için sen de sesini yükselt, katliama dur de" şiarı ile Flinders Tren Garında bir araya geldi. "Sessizliğini boz, Rojava'yıkurtar", "Türkiye hükümeti Rojava'dan elini çek" ve "Rojava yanlız değildir" sloganlarının atıldığı eylemde, hava sahasının Türkiye'ye kapatılmasına ilişkin çağrı yapıldı.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde yüzlerce Kürdistanlı işgalci Türk ordusunun kimyasal silah kullanımını protesto etti. Sık sık "Terörist Erdoğan" ve "Terörist Türkiye" sloganları atan kitle, Avrupa'nın bu faşist saldırıları durdurup hava sahasını kapatma çağrısında bulundu.

ROTTERDAM

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'de yaptığı katliamlar Rotterdam'da protesto edildi. KCDK-E'nin eylem çağrısı üzerine saat 19:00'da Rotterdam Cenraal istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı burada bir yürüyüş düzenleyerek protesto eylemi gerçekleştirdi.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarını protesto eylemleri sürüyor. Avrupa Birliği Konseyi Yunanistan Ofisi önünde sabah saatlerinde stant kuruldu. YPG ve YPJ bayrakları ile işgal saldırıları hakkında pankartların asıldığı stantta çok sayıda bildiri dağıtıldı. Akşam saatlerinde Politeknia Üniversitesi önünde toplanan kalabalık bir kitle Monastraki Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe Kürdistanlılar ve dostları katılırken, işgal saldırılarına karşı direniş sloganları atıldı, bildiriler dağıtıldı.