İsveç’in 4 kentinde işgal saldırıları protesto edildi

İscveç’in Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg kentlerinde alanlara çıkan Kürtler ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

GÖTEBORG

Saat 13.00 sularında Brunn Parkı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik soykırım saldırılarını kınamak için bir eylem gerçekleştirdi.

PJAK Göteborg Komitesi'nin çağrısıyla yapılan eyleme Şehit Sema Komitesi ve Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi destek verdi.

Eylemde Türk devletinin gerçekleştirdiği soykırım saldırılarını kınayan sloganlar atıldı. Dış dünyaya Türk devletinin vahşetine karşı harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

MALMÖ

Kürdistanlılar, saat 16.00 sularında Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik saldırılarını Möllevågtorget Meydanı'ndaki anıtın önünde düzenledikleri bir eylemle kınadı.

“Türk devleti Rojava'dan defol” yazılı pankartın taşıdığı eylemde sık sık Türk ordusunun Kürdistan'ı terk etmesini talep eden sloganlar atıldı.

ÖREBRO

Våghustorget'te düzenlenen eylemde konuşma yapan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, Türk devletinin tüm uluslararası hukuk kuralları ve sözleşmeleri ihlal ederek Kürdistan'ı bombaladığı söyledi.

Türk devletinin saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Altun, İsveç halkına Türk turizmi ve ürünlerini boykot etmeleri çağrısı yaptı.

Barin Kadın Derneği Sözcüsü Zozan Baransson, Bir yandan DAİŞ çeteleri ve diğer yandan Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'da kadınlara yönelik katliamlar yaptığını söyledi. Kadın örgütleri başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerine Türk devletine karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

HELSİNGBORG

İl merkezinde düzenlenen eylemde Türk devletinin katlettiği sivillerin resimleri taşındı. İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Türk devletinin Kürdistan'a yönelik soykırım saldırılarına karşı tutum almaları çağrısı yapıldı.