İsveç'in Örebro Belediyesi: İşgale son verilsin

İsveç'in Örebro kenti Belediye Başkanı ve şube müdürleri, Türk devletinin bombalama ve işgalini kınayarak Efrîn halkı veYPG/YPJ güçleriyle dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

Değişik siyasi partilere mensup Örebro Belediyesi yöneticileri, Türk devletinin Efrîn'e yönelik bombalama ve işgalini kınamak amacıyla yan yana durarak ellerindeki kağıtlara yazılmış harflerle ”AFRİN” yazısını oluşturup ortak bir açıklama yaptı.

Sosyal Demokrat İşçi Partili Örebro Belediye Başkanı Kenneth Nilsson ile şube müdürleri; Sol Partili Murad Artin, Hıristiyan Demokrat Parti üyesi Lennart Bondeson, Merkez Partili Per-Ake Sörman, Çevre Partisi Yeşiller üyesi Sara Richert, Türk devletinin Efrîn’î bombalamasından ilçede bir arada yaşayan Kürt, Asuri-Süryani-Keldani, Arap, Ezidi ve Ermeninin zarar gördüğü ve sivillerin yaşamlarını yitirdiğini belirtiyor.

Efrîn'de zarar görenlerin bir çoğunun akrabalarının Örebro ilinde yaşadığına ve Örebro'da Türk devletini protesto etmek için eylemler yapıldığını söyleyen belediye yöneticileri, ”Bundan dolayı belediye yöneticileri olarak vatandaşlarımıza bu zor durumlarında yardım etme sorumluluğumuz var” dedi.

DAİŞ çetelerini durdurdukları için YPG/YPJ'ye teşekkür eden belediye yetkilileri açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

”Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir çok grup, Suriye ve Irak'taki çatışmaları kendi siyasi çıkarları için kullandı. Ama binlerce kadın ve erkek (YPG/YPJ) sadece kendileri için değil başkalarının yaşamları için savaştı. Türkiye'nin İslam Devleti'nin düşmanlarına saldırısı terörist grupların yeniden bir korku toplumu oluşturma riskini taşıyor.”

Tüm bu nedenlerden dolayı değişik siyasi partilere mensup 5 belediye yöneticisi olarak İsveç Hükümeti ve parlamentosudan Efrîn'de işgalin son bulması ve halkın topraklarına dönebilmesi için konuyu Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin gündemine getirmesini talep ettiklerini belirtti.