İsveç Sol Parti açlık grevcilerini kutladı

İsveç Sol Parti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasını sağlayan açlık grevi direnişçilerini kutladı.

Sol Parti Uppsala Şubesi, açlık grevlerinin bitirilmesi dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kürtlerin başarılarının kutlandığı açıklamada “Demokrasi ve insan hakları mücadelesi kazanıldı” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamadan sonra açlık grevleri ve ölüm oruçlarının sonlandırıldığı belirtilen açıklamada Sol Parti'nin açlık grevleri süresince eylemcilerin yanında olduğuna vurgu yapıldı.

Uppsala Şube Başkanı Per Marcus Risman ve Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yekbun Alp'in imzalarının bulunduğu açıklamada, “Biz her zaman Kürtlerin insan hakları ve demokrasi için verdikleri mücadelede yanlarında olacağız. Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir” denilerek dayanışmanın süreceği mesajı verildi.

İsveç Sol Parti, 8 Kasım 2018 günü Leyla Güven'in açlık grevine başlamasından sonra tecridin kırılması için verilen mücadeleye değişik biçimlerde destek olmuştu.

Partinin Avrupa Parlamenteri Malin Björk, Strasbourg'daki eylemcileri bir kaç kez ziyaret etmiş ve partinin milletvekilleri ve yöneticileri, açlık grevcilerini destekleyen demeç ve açıklamalar yapmıştı.

Sol Parti, Kürdistanlıların düzenledikleri eylemlere de katılarak, tecridin kaldırılmasını talep etmişlerdi. Ayrıca Partinin Milletvekili Daniel Riazat, açlık grevcileriyle dayanışmak için 3 gün açlık grevi yapmıştı.

Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh bir kez, Dış Politika Sözcüsü Hokan Svennelig de iki kez açlık grevlerini İsveç Parlamentosunun gündeme getirmiş ve Dışişleri Bakanı Margot Wallström'den tecridin kaldırılması için girişimde bulunmasını talep etmişti.