İsveç Sol Parti lideri Sjöstedt, HDP çadırını ziyaret etti

24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak seçimler için Stockholm'de bugün sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi sürerken İsveçli politikacılar da HDP'nin fuar önüne kurduğu çadıra gelerek destek mesajları veriyor.

Çadırı ziyaret eden Sol Parti lideri Jonas Sjöstedt, yaptığı konuşmada Erdoğan'ın demokrasiyi ortadan kaldırmak, medyayı susturmak istediğini ve siyasi parti temsilcilerini cezaevlerine attığını, Kürt ve diğer azınlık halklara baskı uygulandığını belirtti.

HDP'nin sadece Kürt, Asuri-Süryani ve diğer azınlıkların haklarını savunan bir parti olmadığını ve Türkiye'yi demokratikleştirmek istediğini söyleyen Sjöstedt, demokrasinin gelmesi durumunda tüm halkların özgürleşeceğini söyledi.

1,5 yıldan beri cezaevinde tutulan Demirtaş'ın onurlu bir tavır takındığını belirten Sjöstedt, “Demokratik ülkelerde parti başkanları, milletvekilleri ve politikacılar tutuklanamaz. Demirtaş ve HDP'liler gerçekleri söyledikleri, barış ve demokrasiyi savundukları için cezaevlerine atıldı. Onların cezaevinde tutulmaları Türk devleti ve Erdoğan'ın güçsüzlüğünü gösteriyor” dedi.

“Bugün binlerce HDP üyesinin temelsiz suçlamalarla cezaevlerinde tutulduğunu biliyoruz. 6 milyon insan Türkiye'de HDP'ye oy veriyor. Bu insanları korkutamazlar ve tüm baskı ve provokasyonlara rağmen seçimde HDP ve Demirtaş'a oy verecekler” şeklinde konuşan Şjöstedt, İsveç'te yaşayan tüm seçmenlere fuara gelmeleri ve HD ve Demirtaş'a oy vermeleri çağrısı yaptı.

Çadırı ziyaret edenler arasında Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat da vardı. HDP'nin seçimlerde büyük bir performans gösterip barajı aşacağına inandığını söyleyen Riazat, 24 Haziran seçimlerini yerinde izlemek için Sol Parti'nin Türkiye'ye 3 milletvekili göndereceğini söyledi.