İsveç'te 6 merkezde Türk devleti protesto edildi

Dün İsveç'in Stockholm, Örebro, Gävle, Malmö, Helsingborg illerinde gerçekleşen değişik eylem biçimleriyle Türk devletinin Efrîn'e yönelik katliamları ve soykırım girişimi protesto edildi.

Türk devleti ve ÖSO çetelerinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarına sesiz kalan dış dünya ve Batılı ülkelerin tutumlarını kınamak için İsveç’in başkenti Stockholm’de ABD ve Almanya Büyükelçiliği önünde kitlesel bir gösteri düzenlendi. Efrin Direnişiyle Dayanışma Komitesi’nin çağrısıyla yapılan eylemde, katliamcıların NATO ve Batılı ülkelerin silahlarını kullandıklarına dikkat çekildi. Eylemde konuşan Rojava Komiteleri'nde Tomas Pettersson, Türk ordusunun DAİŞ, El Kaide ve El Nusra çeteleriyle birlikte Efrîn'de soykırım yapma hazırlığında olduğunu belirterek dış dünyanın olanlara göz yummasını kınadı. BMGK'nin aldığı ateşkes kararına Türk devletinin uymamasına Batılı ülkelerin sesiz kalmasına tepki gösteren Pettersson, Erdoğan'ın topraklarını gerçek sahiplerine verme yalanıyla Kürtlere karşı düşmanca bir kampanya başlattığını söyledi. Eylemciler, daha sonra Almanya Büyükelçilik binası önüne gelerek slogan atmayı burada da sürdürdü. Almanca yapılan konuşmalarda Almanya'ya Türk devleti ile giriştiği kirli işbirliğine son vermesi çağrısı yapıldı. Kitle, metro istasyonuna kadar yürüdükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

GÄVLE

Gävle ilinde saat 18.00 sularında Storatorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Çağın Direnişine destek vermek için bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Gävle'nin en işlek caddelerinde Türkiye ve ÖSO çetelerinin katlettikleri sivillerin resimlerini taşıyan kitle, Türk devletinin katliamlarını ve Batılı ülkelerin sessizliğini kınayan sloganlar attı.

Gävleborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Mirza Behram, mitingdeki konuşmasında Efrîn halkının soykırım riski ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Kürdistanlılara meydanlarda olmaları, İsveç ve Batılı ülkelere de Türkiye'nin saldırılarının engellenmesi için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

GÖTEBORG

Her gün Türk devletini protesto etmek için gösteriler yapan Göteborg ilindeki Kürdistanlılar ve dostlarının dünkü adresleri Rusya Konsolosluğu oldu.

Saat 15.00 sularında Rusya Konslolsluk binası önünde toplanan kitle, Türk devletiyle kirli anlaşmalar yapan Rusya'yı “Terörist Putin” sloganını atarak protesto etti.

Saat 17.20'ye kadar süren eylem sırasında Rusya'ya Türkiye ile gerçekleştirdiği Kürt düşmanı ittifaka son vermeleri çağrıları yapıldı.

Eylemciler sık sık “Türkiye ve Rusya Efrîn'den defol”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Putin”, “Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin”, “Biji YPG/YPJ” sloganları attı.

Göteborg Posten gazetesi eyleme geniş yer verdi.

ÖREBRO

İl merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, “Türkiye'nin Kürdistan'ı işgalini durdurun yazılı pankratını açarak bir eylem gerçekleştirdi.

Türk devletinin yanı sıra Rusya'nın da kınandığı eylemde devrimci-demokrat kamuoyuna Efrîn'e yönelik katliamlara karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.

MALMÖ

Önceki gün Tren Garı'nda sivil itiatsızlık eylemleri gerçekleştiren Kürdistanlılar, dün de Triangel Meydanı'nda Çağın Direnişini desteklemek için bir gösteri gerçekleştirdi.

İsveç Hükümeti'ne Efrîn'e yönelik saldırıları durdurmak için Birleşmiş Milletler nezdinde girişimde bulunma çağrılarının yapıldığı eylemde Türk devletinin vahşetini kınayan sloganlar atıldı.