İsveç'te Öcalan'ın özgürlüğü için çadır eylemi

Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak ve Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle İsveç’in Helsinborg kentinde üçlük bir çadır eylemi gerçekleştirildi.

Çadıra Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fotoğrafları ile serbest bırakılmasını talep eden pankrat ve dövizler asan eylemciler, İsveç kamuoyunu tecrit ve AKP rejiminin Kürt halkına yönelik saldırı ve katliamları hakkında yazılı ve sözlü olarak bilgilendirdi.

Eylemde İsveç Devlet Radyosuna konuşan eylemcilerden Cihan Şengali, Kürt halkının DAİŞ çetelerini yenilgiye uğrattığı gibi Türk devleti ve beraberindeki çeteleri yenilgiye uğratacağını söyledi.

Bu ifadeleriyle Efrîn’deki Türk işgaline dikkat çeken Şengali, İsveç kamuoyunu Efrîn halkıyla dayanışmaya çağırdı.

STOCKHOLM’DE ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN KİTLESEL EYLEM DÜZENLENECEK

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, 9 Ekim komplosunu kınamak ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için Cumartesi günü Stockholm il merkezinde kitlesel bir eylem gerçekleştireceğini açıkladı.

İsveç medyasına da gönderilen yazılı açıklamada, Öcalan’ın son 40 yıl içinde barış ve özgürlük için geliştirdiği paradigmanın Ortadoğu’da barışın sağlanması ve halkların birlikte yaşayabilmeleri için tek çözüm olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada 20 yıldan beri İmralı’da rehin tutulan Öcalan’a yönelik tecrite karşı dış dünyanın suskun kalması eleştirildi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi, Kürt halkı ve dostlarına da Türk devletinin saldırı ve baskılarına karşı çıkmaları ve 13 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Stockholm’un Norra Bantorget Meydanı’nda düzenlenecek gösteriye katılmaları çağrısında bulundu.