İsveç'te işgalci Türkiye protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırıları ve işgalci uygulamaları İsveç'in başkenti Stockholm ve Göteborg illerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Stockholm'de Sergelgatan, Göteborg'de Järn Meydanı'nda düzenlenen eylemlerde NCDK adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin Efrîn işgali, Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik işgal tehdit ve girişimleri kınandı ve ilerici demokratik kamuoyuna Türk devletinin işgalci politikasına karşı çıkma ve Türkiye'yi boykot etme çağrıları yapıldı.

Stockholm'de araç trafiğine kapalı Sergelgatan'da düzenlenen eylemde Kürdistan şehitlerini anmak için saygı duruşunda bulunuldu. Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını kınamak amacıyla değişik boylarda ayakkabılar dizildi.

Türk devletinin katlettiği sivillerin resimlerinin de taşındığı eylemde ve Sara Kadın Birliği ve NCDK adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin uluslararası hukuk çiğneyerek Efrîn'i işgal ettiği ve 150 bini aşkın kişiyi topraklarından sürdüğü hatırlatıldıktan sonra işgale sessiz kalan Batılı ülkeler kınandı.

Eylemde Türk devletini kınayan ve Rojava devrimine destek veren sloganlar atıldı.