İsveç'te işgalciler protesto edildi

İşgalci Türk devleti İsveç'in Göteborg ve Västerås illerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Eylemlerde konuşmalar yapan İsveç ve Kürdistanlı sivil toplum örgütleri vd. siyasi parti temsilcileri, Türk devleti ve DAİŞ artığı çetelerinin tüm dünyanın gözü önünde Efrîn'de katliamlar yaptığını belirterek Birleşmiş Milletler'e katliamları durdurması çağrıları yaptılar.

GÖTEBORG

Cuma akşamı il merkezindeki tren garında Türk devletinin saldırılarını kınamak için oturma eylemi yapan Kürdistanlılar ve dostları, dün de Efrîn için sokak ve meydanlardaydı.

Yüzlerce kişi, Göteborg'nin en işlek caddelerinde gerçekleştirdikleri eylemde “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Jin jiyan azadi”, “Biji berxwedana Efrînê”, “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Çocukları öldürmeyin”, “Yaşasın YPG/YPJ” gibi Türk devletini kınayan ve Çağın Direnişine destek veren sloganlar attı.

“Efrîn yalnız değildir”, “Uluslararası dayanışma”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” yazılı pankartlarının taşındığı eylemde Rovaja Komiteleri'nden Alexander, Efrîn'le dayanışmak için kendisinin yazdığı şarkıyı söyledi.

Sol Parti Västra Hisinge Şube Başkan Yardımcısı Patrik Helgesson, Türk devleti ve ÖSO çetelerinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınadıklarını belirttikten sonra “Tüm dünyanın gözleri önünde yapılan bu katliamlar kabul edilemez. İsveç ve Birleşmiş Milletler'e sesleniyorum. Derhal bu katliamları durdurun” şeklinde konuştu.

VÄSTERÅS

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla Sigma Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Efrîn'de soykırımına hazırlanan Türk devleti ve ÖSO çetelerini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

Västerås NCDK adına yapılan konuşmada Türk devletinin amacının Kürt Halkının Rojava'daki kazanımlarını, demokratik, eşitlikçi ve halkları bir arada yaşadığı sistemi yok etmek olduğuna dikkat çekildi. Saldırılar karşısında harekete geçmeyen Batılı ülkeler ve Birleşmiş Milletler kınandı.

Yerel yayın yapan VLT gazetesine açıklamalara bulunan göstericilerden Kashal Mahmoud, “Ben bu gösteriye sadece halkım acı çektiği için değil insan haklarını savunmak için katılıyorum. Türkiye, çocuk ve hastaneleri bombalıyor, tüm dünya görmezden geliyor” diyerek katliamları engellemeyen dış dünyaya tepki gösterdi.