İsveç ve Danimarka’da Öcalan için eylem

İsveç’in başkenti Stockholm ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak özgürlüğüne kavuşması için eylemler yapıldı.

Stockholm’deki eylem, kent merkezindeki araç trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesi'ndeki H&M satış mağazası önünde bir grup Kürt kadını tarafından düzenlendi. Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı “Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Barış” pankartını taşıyan kadınlar, çevreden geçenleri Öcalan'a yönelik tecrit hakkında yazılı ve sözlü olarak bilgilendirdi.

ANF'ye konuşan eylemcilerden Uğurhan Çetinkaya, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Öcalan’a uygulanan tecridi kınamak ve İsveç kamuoyunu bilgilendirmek için eylemi düzenlediklerini söyledi.

Öcalan özgür olmayan Kürt halkının da özgür olamayacağını belirten Çetinkaya, “Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının geleceği ve bölgede gerçek anlamda kalıcı bir barış sağlanabilmesi için Öcalan'ın özgür olması gerekir. Önderimiz serbest bırakılana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Kent merkezinde yapılan eylemde, DKTM ve Sevê Kadın Meclisi Eşbaşkanı Saime Bilen bir konuşma yaptı. Dünya Barış Günü’nde Ortadoğu ve dünyanın birçok yerinde yaşanan savaşlara dikkat çeken Bilen, bu savaşlarda özellikle kadın ve çocukların ağır bedeller ödediğini kaydetti.

Türkiye’de ise AKP-MHP faşist ittifakının Kürtlere yönelik savaş konseptinden bahseden Bilen, Cumartesi Annelerine yönelik saldırıyı ve Türk ordusunun orman yangınlarını da hatırlattı.

Ortadoğu’da barışın anahtarının Öcalan olduğunu kaydeden Bilen, “Bu nedenle İmralı’daki tecridin derhal sona erdirilmesi ve çözüm sürecine dönülmesini istiyoruz” dedi.