AB vekilinden açlık grevcilerine mücadele sözü

İsveç Sol Parti'nin Avrupa Birliği Parlamenteri Malin Björk, açlık grevcilerine katılan tüm eylemcilere dayanışmanın süreceği sözü verdi.

ANF aracılığıyla açlık grevi ve ölüm orucundaki eylemcilere seslenen Björk, “Birlikte Kürtlerin demokrasi, insan hakları adil bir gelişme ve özgürlük için mücadele ediyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için Strasbourg'da açlık grevi yapan eylemcileri iki kez ziyaret ettiğini ve CPT ile ilişki kurduğunu söyleyen Björk, “Şimdi bir değişim olmalı. Biz politikacılar sorumluluğumuzu üstlenmek ve sizlerin mücadelesini sürdürmek zorundayız. Size söz veriyorum. Biz politikacılar, Sol Parti davanıza sahip çıkıyoruz. Sizin demokrasi, insan hakları ve özgürlük mücadeleniz bizim de mücademizdir” şeklinde konuştu.

Björk, Avrupa Birliği'nin Erdoğan rejimiyle uzlaşmasına son vermesini istedikten sonra “Adil ve demokratik Türkiye ve Avrupa'yı inşa etmenin zamanı. Bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Benim çağrım politikacıların sorumluluklarını omuzlaması ve Öcalan'a uygulanan tecritin kaldırılmasıdır” dedi.

Björk, bundan birkaç gün önce de Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svennelig ve Sol Parti Uppsala Dış İlişkiler Sorumlusu Yekbun Alp'la birlikte Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta açlık grevcilerinin  tecritin kaldırılması taleplerinin kabul edilmesini istemişti.

Björk, 26 Mayıs günü İsveç'te yapılacak Avrupa Birliği milletvekili seçiminde Sol Parti listesinden yeniden aday oldu.