İsviçre'de Öcalan'a özgürlük eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla İsviçre’nin Aarau ve St. Gallen kentlerinde eylemler düzenlendi. Eylemlerde Öcalan’a özgürlük talep edildi.

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Aarau merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları bir miting gerçekleştirdi.

Almanya’da Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Ümit Acar şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Eylemde Almanca bildiriler de okundu.

Eylemciler, Avrupa hükümetleri ve kurumlarının tecride karşı sessizliğine tepki göstermek amacıyla, ağızlarını siyah bantlarla kapatması dikkat çekti.

Almanca, Kürtçe, İngilizce ve Fransızca üzerinde “Öcalan’a Özgürlük” pankartı ile Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde daha sonra yaklaşık yarım saat boyunca oturuma eylemi yapıldı. Eylem, “Terörist Türkiye, Katil Erdoğan” sloganlarıyla sonlandırıldı.

St. Gallen kentinde ise Bernplatz alanında “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartının açıldığı eylemde uluslararası komplo protesto edildi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kürt Toplum Merkezi (CDK)-St. Gallen adına Almanca bildiriler okundu. Yapılan konuşmalarda, Öcalan özgürleşene kadar eylemlerin devam edeceği vurgulandı.

CDK-St. Gallen “Güneşimizi karartamazsınız” şiarıyla Ekim ve Kasım ayları için planladıkları eyle takvimini de açıkladı. Toplum merkezi, eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

St. Gallen’deki eylem takvimi şöyle:

25 Ekim Perşembe saat 17.00-19.00 arası

8 Kasim Perşembe saat 17 00-19.00 arası

22 Kasım Perşembe saat 17.00-19.00 arası

6 Aralık Perşembe saat 17.00-19.00 arası

20 Aralık Perşembe saat17.00-19.00 arası