İsviçre’de Öcalan için çadır eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, İsviçre’nin bir çok kentinde düzenlenen çadır eylemleri ile protesto ediliyor.

Tecrit protestolarının ilki bu Salı günü Zürih kentinde başladı. Önümüzdeki günlerde Basel, Cenevre, Solothurn, St Gallen ile Luzern kentlerinde de çadır eylemleri gerçekleştirilecek. Eylemlerde tecrit protesto edilecek ve Öcalan’ın özgürlüğü talep edilecek.

Bugün Zürih Sttauffacher St. Jakop kilisesi önündeki çadır eyleminde “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartı açıldı.

Çadır eylemi 11 Ağustos’a kadar devam edecek. Eylem boyunca hazırlanan Almanca bildiriler dağıtılacak. Bildirilerde 1999 yılında uluslararası bir komplo ile esaret altına alınan Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına ilişkin bilgilerin yanısıra, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) dahil, uluslararası kurumlar ve Batılı iktidarların sessizliğine ve suç ortaklıklarına tepki gösteriliyor.

Bildiri, “Yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat dostlarımızı dayanışmaya, çadırları ziyaret etmeye ve destek vermeye çağırıyoruz” denilerek noktalanıyor.

Çadır eylemi 11 Ağustos’a kadar her gün saat 12:00 ile 21:00 arasında yapılacak.

Diğer kentlerdeki eylemlerin takvimi ise şöyle:

Solothurn: 9-10 Ağustos, saat 16:00 -20:00 arası- Amthaus alanı

Luzern : 9 -10 Ağustos, saat 12:00 -19:00 arası, Bahnhof önü

Cenevre: 8-11 Ağustos, saat 12:00 -19:00 arası, Palace du Mollard alanı