İsviçre’de açlık grevi 7. gününde

İsviçre’deki açlık grevi 7. gününde devam ediyor. Eylemciler arasından bir grup Uluslararası Af Örgütü İsviçre Şubesinden Reto Rufer bir görüşme gerçekleştirerek, Öcalan üzerindeki tecride karşı harekete geçilmesini talep etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi kırmak ve DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek için İsviçre’de başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemi 7. gününde devam ediyor. Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde açlık grevine devam eden eylemciler arasından bir heyet, bugün Uluslararası Af Örgütü İsviçre Şubesi, Ortadoğu, Afrika ve Asya masası temsilcilerinden Reto Rufer ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Rufer ile yapılan görüşmede Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ve Leyla Güven’in eylemine dikkat çeken eylemciler, yaşananlar karşısında uluslararası insan hakları örgütlerinin sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yaptılar. Türkiye cezaevlerinde yaşanan hukuksuzluklara da değinen eylemciler, Öcalan’a yönelik tecridin aynı zamanda bütün Kürt halkını hedef aldığını dile getirdi. Eylemciler somut taleplerini içeren bir dosyayı da Rufer’e teslim etti.

Görüşmede söz alan Rufer ise Öcalan’ın durumunun kişisel olarak değil toplumsal bir olgu olarak gördüğünü söyledi.

Barış görüşmelerinin kesilmesinin ardından Türkiye’deki hak ihlallerinin yoğun bir şekilde artış gösterdiğini dile getiren Rufer, Türkiye’de yürütülen savaşın tecrit ile bir bağının olduğunu sözlerine ekledi. Rufer son olarak ise eylemcilerinin taleplerini gereken yerlere iletileceğini söyledi.

Öte yandan açlık grevi eylemcileri akşam saatlerinde ise Bern merkez tren garı önünde bir eylem gerçekleştirerek taleplerini dile getirdi. Öcalan üzerindeki tecride ve taleplerine dikkat çekmek amacıyla bildiriler dağıtan eylemciler, attıkları sloganlarla da Türk devletinin uygulamalarını protesto etti.