İsviçre'de faşizme karşı dev gösteri

SYKP tarafından Avrupa çapında 'Türkiye’de Faşizme ve Kadın Düşmanlığına NO PASARAN' şiarıyla düzenlenen miting ve yürüyüş 2 Haziran’da.

Basel’deki gösteriyi, HDK-A, Basta, KKP, Alevi Federasyonu, İDHF, İGİF, SKB gibi çok sayıda Türkiyeli ve İsviçreli kurum da destekliyor.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa Örgütü, bir süredir devam ettirdiği 'Faşizme ve Erkek Egemenliğe Kadınca Direneceğiz' kampanyası çerçevesinde 2 Haziran'da İsviçre’nin Basel şehrinde bir miting yapacak.

SYKP Avrupa Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, mitingin asıl gündeminin Türkiye’de ve tüm dünyada yükselen erkek egemenliğine dikkat çekmek ve bu politikaların, ırkçı, sağcı, muhafazakâr politikalarla bağlantısını teşhir etmek olduğu belirtiliyor.

SYKP, AKP-MHP ittifakının erken seçim kararından önce planlanan mitingin, seçim sürecine de cevap üretecek bir gündemle organize edildiğine dikkat çekti. Açıklamada, faşizme karşı demokrasiyi, savaşa karşı barışı, cinsiyetçiliğe karşı eşitliği, sömürüye karşı paylaşımı, yasaklara karşı özgürlüğü, soykırımlarla yüzleşmeyi, doğal ve tarihsel dokunun korunmasını savunan herkesin mitinge katılabileceğini belirtti.

ÇOK SAYIDA DESTEK

Mitinge İsviçre’deki demokrasi güçlerinden büyük bir dayanışma ve destek de verilecek. Mitinge desteklerini açıklayanlar şöyle: İsviçreli demokrasi güçlerinden BastA, Schamlos Kadın grubu, Kommunistische Jugend Schweiz’ın yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi-İsviçre, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu, Sosyalist Kadınlar Birliği – İsviçre, HDK Basel Kadın Meclisi, İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu, İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu, Kürt-Türk-İsviçreliler Kültür Derneği (KUTÜSCH), Doğu İsviçre Halkevi Kültür ve Dayanışma Derneği (DİHKDD), Amitié Jeunesse Morteau.

TOPLANMA YERİ

Yürüyüş ve miting için 2 Haziran Cumartesi günü saat 16.30’da Basel Claraplatz’da toplanılacak. Orada yapılacak konuşmaların ardından Mittlere Brücke’nin üzerinden Markplatz’a yürünecek ve miting gerçekleştirilecek.