İsviçre’de kampanya hız kazandı: Hedef 150 bin imza

PKK'nin terör listesinden çıkarılması kapsamında başlatılan imza kampanyası İsviçre kentlerinde hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 6 bin imza toplandı ancak 150 bin imza toplanması hedefleniyor.

Demokratik Kürt Toplum Merkezleri bünyesinde haftanın belirli günlerinde Kürdistanlılar bulundukları kentlerde imza stantları açarak PKK'nin neden terör listesinden çıkarılması gerektiğine ilişkin bilgilendirmeyle kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. 

Kampanyanın başlatıldığı günden bu yana özellikle kadın ve gençlik meclisleri üyelerinin kötü hava koşullarına rağmen kampanyanın sonuca ulaşması bakımından kararlılıkla imza toplamayı sürdürmeleri dikkat çekiyor.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Kurumu (YJK-S) tarafından İsviçre'de 3 Ocak'ta startı verilen  imza kampanyasında bugüne kadar 5 bin 600'ü aşkın imza toplandı.

CDK-S Eşbaşkanlık Divanı adına imza kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve salgın kısıtlamalarına rağmen belirledikleri 150 bin imzanın da üstünde bir hedef için kararlılıkla çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi.

Yine bu amaçla Kürdistanlılar bulundukları her kent ve merkezde imza stantları oluşturarak çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Zürih, Basel, Aarau kentlerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

BADEN

CDK Aarau üyelerinin bugünkü adresi Baden kentiydi. Hafta sonu olması nedeniyle kalabalığın yoğun olduğu göl kenarında stant açan CDK üyeleri, imza toplamayı sürdürürken PKK'nin terör listesinden neden çıkarılması gerektiğine ilişkin bu kapsamda bilgilendirmede bulunuyor.

Aarau Rojbîn Kadın Meclisi üyesi Güler Koç ile Bergüzar Çiftçi sürdürülen imza kampanyasına ilişkin ANF’ye konuştu.

Bergüzar Çiftçi; “PKK'nin Kürt halkının temsilcisi olması dışında, Ortadoğu'ya barışın gelmesi ve Avrupa halklarının huzurunun devam etmesi için var olan tek güç konumundadır. Bu yadsınamaz gerçek, dün PKK'nin DAİŞ'e karşı vermiş olduğu destansı direnişle açığa çıkmıştır. Bu gerçeği görmek istemeyen güçlerin PKK'nin terör listesinde bırakmasındaki ısrarı, ikiyüzlülüktür. Avrupalı devletler Kürt halkının temsilcisi olan PKK'nin terör listesinden çıkarılması için gerekli adımları atmakla yükümlüdür.”

PKK'nin yansıtıldığı gibi bir terör örgütü olmadığına dikkat çeken Güler Koç ise tamamen siyasi ve ticari kaygılar güden Avrupa devletlerinin bu kaygılarını gidermek adına PKK'nin terör listesinde tuttuğunu söyledi.

Güler Koç, PKK'nin birleştirici ve bütünleyici yanının dikkate alınarak sadece Kürtler değil dünya halklarının güvenliği ve huzuru adına vermiş olduğu mücadelenin farkına varan dünyaca tanınmış bin ismin bildirinin altında imzasının bulunmasının tesadüf olmadığını söyledi. 

Güler Koç, şöyle devam etti: “PKK gerillalarının vermiş olduğu mücadele, bugün evrenselleşerek tüm insanlık için umut hareketine dönüşmüştür. Bu anlamıyla kendine insanım diyen herkes bu bildiriye imza atmalıdır. Biz PKK gerçekliğini, açtığımız stantlarla dünya kamuoyuna anlatmayı sürdüreceğiz.'

ZÜRİH

İmza kampanyasının aktif olarak yürütüldüğü bir diğer kent olan Zürih'te de Bêrîtan Kadın Meclisi ve CDK üyeleri kampanyanın başarıya ulaşması için imza toplamaya devam ediyor.

Bahnhofplatz'ta haftanın belirli günlerinde açtıkları stantta bir yandan imza toplarken PKK'nin neden terör listesinden çıkarılması gerektiği de İsviçre kamuoyuna aktarılıyor.

CDK üyesi Ahmet Bingül, yürüttükleri imza kampanyasına ilişkin ajansımız aracılığıyla şunları söyledi: “Biz PKK 'nin terör listesinden çıkması için imza toplamayı sürdürürken bir taraftan da PKK gerçekliğini tüm yönleriyle kamuoyuna aktarmayı sürdürüyoruz. Herkesi terör listesinden çıkarılması için PKK'yi sahiplenmeye ve imza atmaya çağırıyoruz. PKK terör örgütü değil insani bir harekettir.”

BASEL

Rohahî Kadın Meclisi üyeleri de Basel’in farklı merkezlerinde açtığı stantlarla imza kampanyasını sürdürüyor.