İsviçre'de Newroz kutlamaları sürüyor

İsviçre’de Newroz etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. İsviçre'nin Zürich kentinde İsviçre Demokratik Kürt Konseyi'nin (CDK-S) öncülüğünde Newroz resepsiyonu düzenlendi.

St Jacob Reformierte Kilisesinin  salonunda yapılan Newroz resepsiyonuna KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, SP (Sosyalist Parti, PDA (İsviçre İşçi Partisi), LGP (Yeşil Liberal Parti), Medico İnternational ve Amed - Zürih Kardeşlik Köprüsü yöneticileri ile Kuzeydoğu Suriye Özerk yönetimi temsilcisi Cihat Omer katıldı.


Newroz resepsiyonunun açılış konuşmasını Yolda Mayer yaptı. Mayer Newroz’un da tarihsel gelişimini anlattı. Daha sonra CDK-S Eşbaşkanı Selma  Sürer katılımcıların Newroz Bayramını kutlayarak yaptığı konuşmada “Tarihsel bir süreçte Newroz’u kutluyoruz. Başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Rahşanları, Zekiyeleri başta olmak üzere bütün Newroz şehitlerini saygıyla anıyorum. Newroz bir direniş günüdür. Bizde direnişi yükselteceğiz” dedi.

Resepsiyona katılan Kuzeydoğu Suriye Özerk Yönetim temsilcisi Cihat Omer ise yaptığı konuşmada Rojava’nın  genelinde Newroz’un coşku ile kutlandığını ifade ederek Rojava devriminin önderi Abdullah Öcalan’ın artık özgür olması gerektiğini dile getirdi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da katılanların Newroz’unu kutlayan bir konuşma yaptı. Koç bundan 50 yıl önce Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde bir kaç kişiyle yakılan Newroz ateşinin bugün milyonlarca kişi tarafında yakıldığına vurgu yaparak Newrozun bütün halklara kutlu olmasını diledi    

Resepsiyon Newroz ezgileri eşliğinde halaylarla sona erdi.