İsviçre’deki CHP’li seçmenler: Bir oy İnce’ye bir oy HDP’ye

İsviçre’de sandık başına giden seçmenler arasındaki birçok CHP’li seçmenin Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye, Milletvekilliği için HDP’den taraf oy kullanması dikkat çekiyor.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri seçimleri için YSK kayıtlarına göre İsviçre’de kayıtlı olan 94 bin 32 seçmen, oy kullanma işlemlerinin ikinci gününde Zürih, Cenevre ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarına giderek oy kullanmaya devam ediyor.

Oy kullanma işlemlerinin ikinci günü, birinci güne göre daha sakin geçerken sandık başına giden birçok CHP’li seçmenin, Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye, Milletvekilliği için HDP’den yana oy kullanması dikkat çekiyor.

‘CHP’LİYİZ AMA OYUMUZ HDP’YE’

Zürih’te oy kullandıktan sonra kameralarımıza konuşan 5 kişilik Onur ailesi bugüne kadar hep CHP’den yana oy kullandıklarını bu seçimlerde ise HDP’nin barajı geçmesi için cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye, milletvekilliği için HDP’den yana oy kullandıklarını söyledi.

Onur ailesinden Burcu Onur, “Büyük bir sevinçle oyumu kullandım. CHP’liyim ama bu seçimlerde bir oy İnce’ye, bir HDP’ye verdim. Barış, özgürlük olsun diye HDP’yi unutmayalım” dedi.

CHP’li Burak Onur ise, “Barış ve güzel günler için oyumu HDP’ye verdim” diyerek CHP’li seçmenlere HDP’den yana oy kullanma çağrısı yaptı.

‘BERN’DE DE OY KULLANAN SEÇMENİN TERCİHİ HDP’DEN YANA’

İsviçre’nin Bern kentinde kurulan sandıklarda oy kullanan seçmenlerinde tercihleri genelde HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan yana.

Oy kullandıktan sonra kameralarımıza konuşan seçmenler şunları ifade etti:

Ayşe Güneş:

Bir oy Demirtaş’a, bir oy ağaca verdim. Unutmayın, şaşırmayın, korkmayın, cesaretli olun.

Gülizar Uzundere:

Türkiye’nin geleceği için oyumu HDP’ye ve Demirtaş’a verdim. Suruç’ta masum insanlar öldürüldü. Bu diktatörce davranışların yok olması için oyumu HDP’ye verdim. Halkların eşitliği adına HDP dedim.

Hacı Saruhan:

Düşmanımıza mı oy vereceğim tabi ki de oyumu zulme karşı HDP ve Demirtaş’a vereceğim. İnsanlarımızı katlettiler, şehirlerimizi talan ettiler, Efrîn’i unutmayız. Yaptıkları ne insanlığa ne Müslümanlığa sığar. Biz yapılanları asla unutmayız.

Zeliha Özalp:

Biz geldik oyumuzu kullandık. İsviçre’de yaşayan bütün seçmenlerde sandık başına giderek oyunu kullanmalıdır.

Fırat Taylan Yılmaz:

Türkiye’nin geleceği için Türkiye’nin daha da ileri gitmesi için bütün gençler sandık başına giderek oylarını kullanmalı. Bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a diyoruz.

İnci Yıldırım, Hürriyet Zincirkıran

Bern’de oy kullanma işlemleri devam ediyor. Unutmayın sandık başına gidin ve bir oy Demirtaş’a, bir oy HDP’ye verin.

Nazlı Çiftçi:

Unutmayalım bir oy çok şeyi değiştirir, bunun için herkes inisiyatif alıp kendini oyunu kullanmalı. Oylarımızı kullandığımız gibi oylarımıza da sahip çıkalım. Herkesin iradesini parlamentoda temsil edilmesinden yanayım bunun için oy kullandım.