İsviçre’deki seçmen HDP demeye devam ediyor, yarın son gün!

İsviçre’de yaşayan seçmenler oy kullanma işlemlerinin 4. gününde sandık başına giderek oylarını kullanmaya devam ediyor.

Sandık başındaki HDP çalışanları, “Yarın son gün, bu nedenle bütün seçmenlerimiz sandık başına giderek oylarını kullanmalıdır” diyerek çağrı yaptı.

İsviçre’de yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı seçmenler, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği için oy kullanma işlemlerinin 4. gününde sandık başına giderek oylarını kullanmaya devam ediyor.

3 GÜNDE 31 BİN 672 OY KULLANILDI

Zürih, Bern ve Cenevre kentlerinde kurulan sandık başlarına giden seçmenlerin genellikle tercihleri HDP ve HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan yana oluyor.  YSK kayıtlarına göre 94 bin 32 seçmenin kayıtlı olduğu İsviçre’de 15 Haziran’dan itibaren başlayan oy kullanma işlemleri kapsamında 3 gün içerisinde İsviçre dışından gelen seçmenlerde dahil olmak üzere 3 merkezde toplam 31 bin 672 seçmen oy kullandı.

‘OYUMUZ HDP’YE, HERKES SANDIK BAŞINA GİTMELİ’

Oy kullanma işlemlerinin ardından mikrofon uzattığımız birçok seçmen tercihini HDP ve onun cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan yana kullandığını ifade etti. Yüzlerce kilometre katlederek sandık başına gelen birçok seçmen, “Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmak için buradayız ve oyumuzu kullanıyoruz. Herkes sandık başına giderek oyunu ülkemizin geleceği için kullanmalıdır” diyerek sandık başına gitmeyen seçmenlere çağrıda bulundular.

MAMAKLI: SANDIKTAN BÜYÜK FARKLA BİRİNCİ ÇIKACAĞIZ

Yurtdışındaki seçmenlere oy kullanma hakkının tanınması ile birlikte İsviçre’de kurulan bütün dönemlerdeki sandık başlarında HDP adına görev alan Hüseyin Mamaklı, İsviçre’de kurulan sandıklardan HDP’nin açık ara farkla HDP’nin birinci çıkacağını söyledi.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin İsviçre’deki sandıklardan büyük farkla birinci parti çıktığını hatırlatan Mamaklı, “Bu seçimlerde diğer seçimlere oranla HDP diğer partilere büyük bir fark atacak. Her kesimden insan umutlu bir şekilde sandık başına gelerek HDP ve Demirtaş’tan yana oy kullanıyor” dedi.

‘GELECEK İÇİN OYUNU KULLANMAYAN KALMASIN’

İsviçre’de oy kullanma işlemlerinin 19 Haziran Salı (yarın) saat 21.00 son bulacağını hatırlatan Mamaklı, herkese iradesine sahip çıkarak sandık başına giderek oyunu kullanma çağrısı yaptı. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kaderini değiştireceğini vurgulayan Mamaklı, “Türkiyeli ve Kürdistanlı seçmenler yani yüzü hep ülkeye dönük olan bizler, unutmayalım ki kullanacağımız bir oy, çok şeyi değiştirecek. Sandığa HDP’den yana atacağımız her bir oy çocuklarımızın geleceğinin garantisi olacaktır” diye ekledi.