İsviçre’nin kentleri Efrîn için bugünde ayaktaydı

İsviçre’nin birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemleri ile Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etti.

İsviçre’nin Cenevre, Zürih, Basel, Bern, Luzern ve Winterthur kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlı ve onların dostları gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemleri Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

BERN

Efrîn-Rojava Direniş Platformu çağrısıyla İsviçre Federal Parlamentosu önünde bir araya gelen 200 aşkın Kürdistanlı ve dostu buradan Bern ABD Büyükelçiliği önünde kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“İşgalci Türk devleti”, “Katil Erdoğan”, Efrîn’deki katliamı durdurun pankartları ve dövizleri ile yürüyen kitle, sık sık “Katil Erdoğan”, Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları attı.

Yapılan yürüyüşün ardından Bern ABD elçiliği önünde bir miting gerçekleştirdi. Mitingde konuşan NCDK-İsviçre Eşbaşkanı Metin Mintaş, dünya devletlerinin Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamlar karşısında sessizliğinin kabul edilemez olduğunu söyledi. ABD’ye seslenen Mintaş, katliam karşısında sessiz kalmanın Kürt’ün katliamına ortak olma anlamına geldiğini ifade etti.

Türk devletinin saldırılarını sürdüğü müddetçe alanları terk etmeyeceklerini dile getiren Mintaş, Avrupa’da direnişi daha da büyütme çağrısı yaptı.

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yarın saat 15.00 Rusya konsolosluğu önünde olacak.

BASEL

Basel ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının ise eylem adresi Basel Havaalanı idi. Burada bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiren eylemciler, açtıkları pankartlar ve dövizlerle Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etti. Saatlerce havaalanı içerisinde oturma eylemi gerçekleştirilirken, sık sık hep bir ağızda “Avrupa finanse ediyor Türkiye katlediyor”, “Katil Erdoğan”, “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları atıldı. Burada yapılan açıklamada Türk devletinin Efrîn’de bir soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, uluslararası güçlerin Türk devletine karşı harekete geçmesi talep edildi.

CENEVRE

Cenevre ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının da eylem adresi Cenevre Havaalanı idi. Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdiği katliamın fotoğraflarını ve BM ve uluslararası güçlerin Türk devletine saldırılarına karşı sessizliğine vurgu yapılan pankartları taşıyan kitle, havaalanı içerisinde gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemi Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin soykırım saldırıları karşısında uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterildiği eylemde, sık sık “BM ve Avrupa sessiz Türkiye katlediyor” sloganları atıldı.

ZÜRİH

Zürih’te havaalanında bir araya gelen çok sayıda kişi ise burada gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti. “Efrîn yalnız değildir”, “İşgalci Türk devleti” gibi dövizlerin taşıyan kitle sık sık Türk devleti aleyhine sloganlar attı.

LUZERN

Luzern’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları ise Luzern Kanton Parlamentosu önünde gerçekleştirdikleri bir eylemle Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırıları karşısında uluslararası güçlerin sessizliğini protesto etti. Türk devletini lanetleyen pankart ve dövizleri taşıyan eylemciler, sık sık hep bir ağızdan “Katil Erdoğan”, “Türkiye katlediyor Avrupa sessiz” sloganları attı.

WINTERTHUR

İsviçre'nin Winterthur kentinde de Efrin Direniş Platformu öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir yürüyüş ile Efrin’e saldırıları protesto etti.

 

Winterthur Obertor’da bir alaya gelen kitle “Überall ist Efrîn Überall ist Widerstand” pankartıyla yürüyüşe geçti. Eylemciler yol boyunca “Biji berxwedana Efrinê”, Türkische Armee raus raus Kurdistan”, “Katil Erdoğan” sloganları attı.

 

Winterthur Tren İstasyonuna kadar devam eden yürüyüş burada oturma eylemine dönüştü. Eylemciler gece geç saatlere kadar sürdürdükleri eylem boyunca çevreden geçenlere bildiri dağıttı.