İsviçre’nin kentleri Efrîn için eylemde

İsviçre’nin birçok kentinden alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Efrîn’e dönük soykırım politikalarını protesto ediyor.

İsviçre’nin Basel, Zürih, Luzern, Cenevre, Lozan, St. Gallen, Bern, Aurau kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla alanlara çıktı.

LOZAN

Lozan Merkez Tren istasyonunda bir araya gelen onlarca kişi yaptıkları eylemle Efrin’e dönük soykırım politikalarını protesto ediyor.

BERN

Bern Federal Parlamento önünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada başlattıkları eylemle Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım politikalarını protesto ediyor. Sık sık işgalci Türk devleti aleyhine sloganlar atan kitle uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırıyor.

BASEL

Basel Merkez Tren istasyonunda bir araya gelen Kürdistanlı ve dostları ise açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler eşliğinde hep bir ağızdan sık sık attıkları “İşgalci Türk devleti” sloganları ile protesto eylemlerini gerçekleştiriyor.

CENEVRE

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlılar ise Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarına dikkat çekmek amacıyla İsviçre Devlet Televizyonu (RTS) önünde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiriyor.

ZÜRİH

Zürih Kanton Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar sloganlar eşliğinde buradan Zürih Rus konsolosluğuna yürüdü. Kürdistanlılar şimdi ise “İşgalci Türk devleti” ve “Katil Erdoğan” sloganı eşliğinde Zürih Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

ST. GALLEN

St. Gallen çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları ise merkez tren garında bir araya gelerek sivil itaatsizlik eylemine başladı.

AARAU

Aurau’da yaşayan Kürdistanlılar da merkez tren garında başlattıkları eylemle Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarını protesto ediyor.

Bu kentlerin yanı sıra İsviçre’nin birçok kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da alanlara çıkmaya hazırlanıyor…