İsviçre’nin kentlerinde hummalı HDP çalışması

İsviçre’nin birçok kentinde düzenlenen halk toplantılarıyla 24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Türkiye halklarının geleceği için tek alternatif güç olduğuna dikkat çekildi.

Avrupa’dan HDP’ye gidecek her oyun çok değerli olunduğuna vurgu yapılan toplantılarda Avrupa ve İsviçre’deki seçmenlere her şart altında sandığa gitme çağrısı yapıldı.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri seçimleri için İsviçre’de HDP’yi ve onun Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı desteklemek için kurulan İsviçre Diktatöre Karşı Seçim Platformu seçim çalışmalarını halk toplantılarıyla devam ettiriyor.

İsviçre’nin Rapperswil, Luzern, St. Gallen, Winterthur, Thun ve Fribourg kentlerinde yapılan halk toplantılarıyla 24 Haziran seçimlerine dönük bilgilendirmeler yapılarak, HDP’nin Türkiye halklarının geleceği için tek alternatif güç olduğuna dikkat çekildi.

LUZERN

Luzern CDK lokalinde gerçekleştirilen halk toplantısına farklı kesimlerden çok sayıda insan yanı sıra toplantıya konuşmacı olarak ise Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu onursal başkanı Turgut Öker ve CDK-İsviçre Eş Başkanı Cuma Allak katıldı.

Seçimlere yönelik ön bilgilerin verildiği toplantıda ilk olarak söz alan Öker, Türkiye halklarının gelinen aşamada Erdoğan diktatörlüğünden usandığının vurgu yaparak, 24 Haziran’da tek alternatif gücün HDP olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de tüm ezilenlerin bugün artık HDP’de birleştiğini ifade eden Öker, “Ezilenlerin birlikteliğini sağlayan HDP, bugün Erdoğan ve onun destekçilerinde büyük bir korku yaratmıştır. Türkiye’deki egemen sistem HDP’den çok korkuyor, bundan kaynaklı HDP’yi baraj altında bırakmayı hesaplıyorlar. Ama halkımız yani ezilenler her alanda ortaya koyduğu mücadele ile partisini sahiplenmeye devam ediyor. Herkes iyi biliyor ki artık HDP halkların umudu oldu bu umudu söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” şeklinde konuştu.

Öker, “HDP hesaba katılmadan veya HDP barajı aşmadan bu diktatörlük devam edecektir. Bunun için herkes HDP’ye destek vermelidir” dedi. Erdoğan rejiminin en çok Aleviler için büyük bir tehdit olduğunu söyleyen Öker, “Eğer Erdoğan iktidarda kalmaya devam ederse, AKP ve Erdoğan Aleviler bugüne kadar yaşadıkları katliamlarla bir kez yine yüze yüze kalmaya başlayacak. Bunun için bütün aleviler bu seçimlerde sandık başına giderek HDP’den yana oy kullanmalıdır” diye ekledi.

Öker’in ardından söz alan CDK-İsviçre Eşbaşkanı Cuma Allak ise Avrupa’dan HDP’ye gidecek oyların önemine değinerek başladığı konuşmasında Kürt halkının Kuzey Kürdistan’da yaşanan katliamları hatırlayarak sandık başına gitmesi gerektiğini ifade etti.

REPPERSWIL

Repperswil Halk Komünü tarafından gerçekleştirilen toplantıya ise onlarca Türkiyeli ve Kürdistanlı katıldı.

Seçimlere yönelik teknik bilgilerin verilmesinin ardından toplantıda söz alan KESK Eski Genel Başkanı Lami Özgen, HDP’nin 7 Haziran’da kazandığı başarıyla yüzyıllık tekçi zihniyeti sarstığını dile getirdi. Özgen, “7 Haziran’dan sonra HDP’ye yönelik baskılara rağmen bugün HDP’nin dimdik ayakta ve halkının desteğiyle yine tek başına halklara umut dağıtıyor. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin kaderini bir kez yine HDP değiştirecek” dedi.

İki taraflı kurulan ittifakların Türkiye’nin geleceğine hizmet etmeyeceğini söyleyen Özgen, Türkiye halklarının 24 Haziran’da HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı.

BERN

İsviçre’nin Thun kentinde de düzenlenen bir toplantıyla 24 Haziran seçimlerinden HDP’nin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

UNİA Sendikası binasında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Sol Hareketinin Öncülerinden Teslim Töre, Sur Belediye Eşbaşkanı Fatma Şık Barut konuşmacı olarak katıldı. Mayıs ayı şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplandı ilk olarak 24 Haziran seçimlerine dönük bilgiler verildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Türkiye Sol Hareketinin Öncülerinden Teslim Töre, HDP’nin tek alternatif bir güç olarak 24 Haziran seçimlerine gittiğine dikkat çekti. İki taraflı kurulan ittifakların aslında Türk devletinin tekçi zihniyetinin en iyi göstergesi olduğunu söyleyen Töre, 24 Haziran seçimlerinden sonra kim gelirse gelsin devlet zihniyetinin değiştirilmemesinin zor olduğunu ama bunu yapacak tek gücün HDP olduğuna vurgu yaptı.

Töre’nin ardından söz alan Sur Belediye Eşbaşkanı Fatma Şık Barut ise AKP rejiminin Kürdistan’da yürüttüğü katliamcı politikalara değinerek konuşmasına başladı. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye halkları için bir fırsat olduğunu söyleyen Şık, HDP’nin kazanmasının Türkiye halklarının geleceğinin kazanması anlamına geleceğini söyledi. Avrupa’daki seçmenlerin oyunun önemine dikkat çeken Şık, herkesi sandık başına giderek oy kullanmaya çağırdı.

FRİBOURG, WİNTERTHUR, BASEL

Yine İsviçre’nin Fribourg ve Winterthur kentlerinde düzenlenen halk toplantılarında 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekilerek, HDP’nin Erdoğan diktatörlüğünü yıkmada tek alternatif güç olduğuna vurgu yapıldı.

Öte yandan Basel’de bir toplantıda bir araya gelen Antepliler, yaptıkları toplantının ardından 24 Haziran seçimlerinde HDP ve onun Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini duyurdu.

ST. GALLEN VE SOLOTHURN’DA MAYIS ŞEHİTLERİ ANMASI

 ST. Gallen ve Solothurn ise düzenlenen etkinliklerle Mayıs Şehitleri anıldı. CDK lokallerinde gerçekleşen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katılırken, anmalarda yapılan konuşmalarda Mayıs Ayı Şehitlerinin Kürdistan devrim mücadelesindeki önemine vurgu yapıldı.