İsviçreli gençlerden Dışişleri Bakanlığı önünde Efrîn eylemi

İsviçreli gençler, İsviçre Dışişleri Bakanlığı’nda sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirerek yetkililere “Efrîn için ne yapıyorsunuz?” sorusunu sordu.

Anarşist ve alternatif gruplara (Antifa) mensup bir grup genç, İsviçre Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Direktörlüğü önünde gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını ve buna sessiz kalan güçleri protesto etti.

GÖREVİNİZİ YAPMIYORSUNUZ BURAYI KAPATIN!

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Direktörlüğü giriş kapısına “Görevinizi yapmıyorsunuz, burayı kapatın” pankartı asan yüzü maskeli gençler, Efrîn’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları bildirileri bina içerisine fırlattılar.

Bakanlık önünde bir süre “Biji berxwedane Efrîne” sloganları atan gençler daha sonra bakanlık önünden ayrıldılar.

ERDOĞAN’I ÖLDÜRÜN!

Öte yandan gün içerisinde Efrîn için eylemlerine devam eden İsviçreli gençler, Bern Merkez tren istasyonu duvarlarına yazılamalar gerçekleştirdiler. Gençler, Bern Gar merkez binasına “Efrîn’i savun”, “Erdoğan’ı öldürün”, “Katil Erdoğan”, “Katliamı durdurun”, “Efrîn yalnız değildir” yazıları yazdı. Geçtiğimiz yıl bir eylemde açtıkları “Erdoğan’ı öldürün” pankartı ile İsviçre ile Türkiye arasında büyük bir krize neden olan gençlerin bugünde Bern caddelerine “Erdoğan’ı öldürün” yazmaları dikkat çekenler arasındaydı.

EFRÎN İÇİN AYAĞA KALKIN!

Kendi resmi sitelerinden yaptıkları açıklamada bugün Efrîn için yaptıkları eylemlere dikkat çeken gençler, herkesi Efrîn için ayağa kalkmaya çağırdı.