İsviçreli gençlerden Efrîn eylemi

İsviçreli anarşist ve alternatif çevrelere mensup gençler Efrîn için Bern sokaklarına inerek, Efrîn için dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük işgal girişimine karşı halkların Efrîn ile dayanışması da gün geçtikçe büyüyor. Rojava devrimini dünya halklarının umudu olarak tanımlayan İsviçre’nin Bern kentindeki anarşist ve alternatif çevrelere mensup gençler, Bern sokaklarını Efrîn direnişinin rengine boyadı.

Efrîn’de şehit düşen enternasyonal savaşçıların anısına Bern sokaklarına çıkan bir grup genç, yaptıkları duvar yazılamalarıyla Efrîn direnişe dikkat çekerek, Efrîn ile dayanışmanın büyütülmesi gerektiği çağrısı yaptı.

Bazı yerlerde yolları trafiğe kapatan yüzü maskeli gençler, Almanca olarak attıkları “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganları eşliğinde Bern sokaklarını Efrîn direnişinin rengine boyadı. Çevredeki insanlarında alkışlarla destek verdiği eylem, polisin müdahalesi ile sonlandırıldı.

Kendi resmi sitelerinden yaptıkları açıklamada Efrîn direnişine dikkat çeken gençler, Efrîn için alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.