İtalya’da bir dizi etkinlik ile tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen bir dizi eylemle protesto edildi.

İtalyanların ve Kürtlerin katıldığı eylem ile Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin son saldırıları protesto edildi.

TOSCANA EYALET MECLİSİ VE SOL GRUP TEMSİLCİLERİNİN KATILIMI İLE BİLGİLENDİRME

Toscana Eyalet Meclisi ve Firenze Belediyesi ve Sol Grup temsilcilerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ayrıntılı bir şekilde ele alındığı dosyanın yanı sıra saldırılara ilişkin de bilgi verildi.

Bilgilendirme toplantısı sol, sosyalist ve komünist grupların ortaklaşması sonucunda gerçekleşti.

TÜRKİYE’NİN SALDIRILARININ PROTESTO EDİLDİĞİ EYLEMLER DÜZENLENDİ

Diğer taraftan Floransa kentinde Eyalet Meclisi’nin bulunduğu Piazza Della Signoria’da ise bir eylem düzenlendi. Kürtler ve İtalyanların katıldığı eylemde Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ bayrakları taşındı.

“Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Floransa’dan Rojava’ya, faşizme geçit yok!”, “PKK, YPG, YPJ, Öcalan halktır, halk burada”, “Kürtlere saldırılara son”, “Jin, jiyan, azadi”, “Viva Öcalan”, “Kürdistan’a özgürlük” sloganları atıldı.

Kitle daha sonra ise yürüyüşe geçti. Kentin en işlek ve tarihi sokaklarından geçen kitle, Erdoğan’ı protesto etti.

Grup temsilcilerinin de konuşmalar yaptığı yürüyüşte Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yaptırım yapması gerektiği belirtildi. Öcalan üzerindeki ağır tecridin kaldırılması ve bir an önce avukatları, ailesi ile görüşme yapabilmesi için CPT ve insan hakları örgütlerine çağrılar da yapıldı.

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM

Aynı saatlerde üniversite ve lise öğrencileri de eylemdeydi. Duomo kilisesi önünde bir araya gelen öğrenciler, “Terörist Erdoğan” pankartı açarak sloganlar attı. Ardından yürüyüşe geçen gençler, ABD Konsolosluğu önüne kadar yürüdü. Burada ABD’yi protesto eden öğrenciler adına yapılan konuşmalarda, Kürt halkının mücadelesinin yanında oldukları belirtildi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in ve geçtiğimiz pazartesi günü Fransa’nın Strasbourg kentinde başlatılan açlık grevlerinin de selamlandığı eylemde, tecridin son bulması için eylemlerin süreceği mesajı verildi. Gece geç saatlere kadar oturma eylemi yapan öğrenciler, devrimci şarkılar söyledi.