İtalya’da Tutuklu Hakları Derneği ile ‘tecrit’ görüşmesi

İtalya’da tutuklu haklarını savunan Associazione Antigone derneği ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu görüşüldü.

Milano kentindeki Kürt Komitesi üyeleri, Associazione Antigone derneğine giderek Öcalan üzerindeki tecrit, cezaevlerindeki genel durum, insan hakları ihlalleri ve açlık grevi eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Kürt heyetle görüştükten sonra bir açıklama yapan Tutuklu Hakları Derneği Lombardia temsilcisi Valeria Verdolini, “Milano’da yaşayan Kürt komitesi üyelerini dinledim, ve Türkiye’de yaşama zorluklarını tartıştık” dedi.

Kurum olarak cezaevlerindeki yaşam şartlarına karşı “hassas” olduklarını söyleyen Verdolini, “Derneğimiz halkların özgürlük ve haklarını savunuyor” diye belirtti.

“Bu yüzden cezaevlerindeki koşullarının her zaman gözlemlenmesi çok önemli” diyen Verdolini, ünlü yazar Dostoyevski’nin “Bir toplumun medeniyet derecesi cezaevleriyle ölçülür” sözünü hatırlattı.

Verdolini, şeffaf bir sistem ve denetlemeye izin veren bir sistemin özellikle Türkiye gibi ülkeler için önemli olduğunu belirterek “Bu konuyla ilgileneceğiz ve ilgili kanallara başvurarak elimizden geleni yapacağız ve takipçisi olacağız” dedi.