Öcalan’a Özgürlük Nöbeti İskandinavya’dan gelen kadınlarda

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini, bu hafta İskandinav ülkelerinden gelen Kürt kadınları yürütüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla 25 Haziran 2012’de AK önünde başlatılan ve o tarihten bu yana aralıksız süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 374’üncü haftasında.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Giessen şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini, bu hafta Ozan Figen, Şirin Tokpınar, Mina Kadiri ve Sütiye Emma isimli Kürt kadını devraldı.

Kürt halkı olarak Öcalan’ın özgürlüğünden taviz vermeyeceklerini söyleyen grup sözcüsü Ozan Figen, Öcalan özgürleşene kadar nöbette olacaklarını vurguladı.

Kürt kentlerindeki irade gaspına dikkat çeken grup sözcüsü, “Türk devlet faşizmi yeniden sahte yüzünü gösterdi Kürt halkına. Türk devleti ve Erdoğan’ın Kürt halkına yaptığı bu zulmü lanetliyoruz” diye konuştu.

Kadın eylemciler Kürt halkının ihanete karşı Önderliği ve özgürlük mücadelesinin yanında duracağını dile getirirken, onurlu herkesin faşizme karşı direnmesi çağrısı da yaptı.