Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Bremen grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’daki AK binası önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Bremen şehrinden gelen yeni bir grup sürdürüyor.

6 yıla yakın bir süredir Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne her hafta yeni bir grup katılıyor. Nöbet eylemini Pazar gününden bu yana Almanya’nın Bremen şehrinden Nizam Sincar, Mustafa Yılmaz ve Şeyhmus Özer adlı Kürt yurtseverleri devam ettiriyor.

Grup adına konuşan Nizam Sincar, Öcalan’ın 19 yılını bulunan esaretiyle Kürt halkının iradesinin kırılmak istendiğine dikkat çekti. Tarihte kaybedilen tüm serhildanlarda önderliklerine sahip çıkılmamasının kaybetmede önemli rol oynadığına vurgu yapan Sincar, bundan Kürt halkının önemli bir ders çıkardığını söyledi.

Kürt halkının Öcalan’a ve iradesine sahip çıkacağının altını çizen Bremen grubu üyesi Nizam Sincar, Efrin şahsında da düşmanın halkın iradesini ve özgürlük talebini kırmak istediğini dile getirdi. Buna karşı her bir Kürt bireyinin ne pahasına olursa olsun önderliğine, topraklarına ve özgürlüğüne sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Sincar, “Öcalan’a sahip çıkmak, Kürdistan toprağına sahip çıkmaktır. Öcalan’a sahip çıkmak, Kürt halkına sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Bremen grubu adına yapılan konuşmada, AK önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine tüm Kürdistanlıların katılarak destek vermesi istendi.

Nöbet eylemcileri, çevreden geçenlere Öcalan hakkında bildiri, broşür ve kitapçıklar aracılığıyla ve sözlü olarak bilgilendirme yapıyorlar.