Öcalan’a özgürlük nöbeti 425’inci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Berlin ile Fransa’nın Strasbourg kentinden bir grup yürütüyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti adıyla düzenlenen eylem, 25 Haziran 2012’den bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK ile AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu bulvar üzerinde sürdürülüyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürdistanlılar ile dostlarının katıldığı eylem, 425’inici haftasında Almanya’nın başkenti Berlin ile Fransa’nın Strasbourg kentinden bir grup tarafından üstlenildi.

425’inci haftada nöbet eylemini 4 kişi devraldı. Eylemde yer alan iki kişi, Almanya’nın başkenti Berlin, iki kişi ise Fransa’nın Strasbourg kentinden.

Grup adına açıklama yapan grup sözcüsü Edip Xanegini, “Biz grup olarak 4 parça Kürdistan’dan burada bulunuyoruz. Eskiden komşu 4 köy bir arada iki gün bile kalamazdık. Bugün önderliğimizin düşüncesi bizleri bir araya getirdi. Bu da ulusal birliktir, herkes bilmeli ki Öndeliğimizin düşüncesinde devrim yakındır” dedi.

Kürt halkına dönemin birlik dönemi olduğunu da vurgulayan Xanegini, şöyle devam etti: “Buradaki kurumlara da her gün bizi burada görsünler, Önderliğimize bağlılığımızı izliyorsunuz, o zaman üç maymunu oynamayın.”