TCS-JCA: Öcalan'la görüşme olana kadar sokaklar evimiz!

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad, "Öcalan'la görüşme yapılana kadar kimse evine dönmemeli" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad, İmralı'daki yangına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'KUŞKULU YANGIN!'

Açıklama şöyle:
"Sabah saatlerinde basına yansıyan ‘İmralı Adası'ndaki ormanlık alanda yangın’ haberleri tüm Kürdistan halkını olduğu gibi biz Rêber APO’nun gençlerini de büyük bir endişeye sokmuştur. 21 yıl önce devletlerarası komplo ile rehin alınan Önderliğimiz üzerinde çok ağır bir tecrit uygulanıyorken, kış günü ‘çıkan’ bu orman yangını nereden bakılırsa bakılsın kuşkuludur.

'ACİLEN İMRALI'YA GİDİLMELİ'

Halklar Önderi Rêber APO’nun bulunduğu yüķsek güvenlikli ve tecridin en yüksek safhaya getirildiği İmralı Adası'nda çıkan yangın Kürt gençlerinde büyük bir endişeye yol açmıştır. Yangının söndürülememesi ve müdahaleye yüzeysel yaklaşılması bu endişeyi öfkeye doğru götürmektedir. 2019’da AKP-MHP rejiminin Kürt halkının büyük direnişi karşısında çaresiz kalıp avukatlarla görüşmesine imkân sağlanmıştı. Rêber APO için fedai ruh her zaman var olmuştur.

'YANGIN HER YERE YAYILIR!'

İmralı Adası'nda durum bu kadar ciddiyken AKP-MHP rejiminin bu durumu basitleştirmesi adada çıkan yangının Türkiye geneline yayılmasına neden olabilir! Rêber APO’nun avukatlarıyla görüşmesi en doğal hukuki hakkıdır. Biz de biliyoruz ki işgalci TC hükümetinde hukuk anlayışı yok olmuştur, kazanımlar hep direniş üzerinden alınmaktadır.
İmralı’da tüm Kürdistan halkının iradesi rehine olarak tutuluyorken, sömürgeci TC kurmayları tarafından yapılan yüzeysel açıklamalar gayriciddidir, dahası bizim için herhangi bir geçerliliği yoktur.
Önder APO ile birlikte Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’ın da bulunduğu İmralı Cezaevi’ne çok acil bir şekilde avukatların ve bağımsız heyetlerin gidişi sağlanmalıdır.

'KİMSE GÖRÜŞME OLMADAN EVİNE DÖNMEMELİ!'

Sömürgeci Türk devletinin Rêber APO üzerinde uyguladığı tecrit ve işkence sistemi artık tamamen parçalanarak yok edilmelidir. Artık sabrımız kalmamıştır. Şu dakikadan itibaren başta Avrupa’da bulunan Kürdistan gençliği olmak üzere tüm halkımız raperîn ruhuyla sokaklara çıkmalıdır. Avukatları ve bağımsız heyetler Rêber APO ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmeden kimse evine dönmemelidir.
Bu yangın tüm Avrupa’yı sarmadan Önder APO ile avukatları görüştürülmelidir. Bu görüşme gelişene kadar sokaklar evimiz, direnişimiz de adaletimiz olmalıdır. CPT gibi kurumların sessizliğini bozma ve harekete geçirmenin tam vaktidir."