Öcalan Nöbeti Güney Almanya grupları ile devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki AK binası önünde sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni, bu hafta Almanya’nın güneyindeki Münih ve Friedrichshafen şehirlerinden gelen gruplar dönüşümlü olarak yürütecek.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 342’inci haftasında yeni katılımlarla devam ediyor. Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki eylemi, bu hafta Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Münih ile Baden-Württemberg eyaletine bağlı Friedrichshafen şehirlerinden gelen gruplar dönüşümlü olarak üstlenecek.

Geçtiğimiz hafta Ulm şehrinden nöbeti devralan grup Fatoş Elma, Mülkiye Cebe, Hüseyin Elma, Şiyar Xelil ve Ali Yağmur’dan oluşuyor.

CPT’NİN ACİLEN HAREKETE GEÇMESİ İSTENDİ

Yeni grup adına yapılan açıklamada, Öcalan’a yönelik sürdürülen ağırlaştırılmış tecride karşı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acilen harekete geçmesi istendi. Öcalan’dan 2,5 yıla yakın bir süredir hiçbir haber alınamadığı hatırlatılan açıklamada, bunun için CPT’nin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

CPT’nin bağlı olduğu AK’nin yanı sıra Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sorumluluklarına işaret edilen açıklamada, Kürtlere karşı ‘üç maymunun’ oynandığı eleştirisi getirildi.

‘BUGÜN SESSİZ KALIRSAK TARİH ÖNÜNDE HESAP VEREMEYİZ’

Tecride karşı Leyla Güven’in yanı sıra cezaevleri ve başta Strasbourg’da olmak üzere birçok yerde süren süresiz açlık grevlerine dikkat çeken eylemciler, Avrupa’daki Kürtlere de çağrıda bulundu. “Bugün sessiz kalırsak, tarih önünde hesap veremeyiz” diyen eylemcilerin açıklamasında, Avrupa’da Öcalan’a uygulanan tecride ve halka yönelik katliam hazırlıklarına karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

Eylemciler, Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 6,5 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini ve Öcalan özgürleşinceye kadar bu nöbetin tavissiz sürdürüleceğinin altını çizdi.