Öker: Aleviler HDP'de buluşmalı

Bremen'deki seçim panelinde, AKP-MHP'ye karşı tek alternatifin HDP olduğu belirtilerek, Alevi ve tüm seçmenlere HDP'de buluşma çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Bremen kentinde, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında, İstanbul'dan HDP Milletvekili Adayı Turgut Öker, Bremen Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatma Karakaş Doğan'ın katılımıyla panel düzenlendi. Moderatörlüğü Barış Akademisyenlerinden Çetin Güler üstlendi. 

Alevi Kültür Merkezindeki (AKM) panele, sol-sosyalist çevreler, demokratlar ile yüzlerce kişi katıldı. 

KAYIŞINKISA: HDP DEMOKRATİK SİSTEMİ İNŞA EDECEK

AKM Başkanı Mustafa Kayışınkısa, Türk devletinin çözüldüğüne ve AKP'nin ülkeyi karanlığa gömdüğüne dikkat çekti. Türkiye'nin 'üstü açık cezaevine' dönüştüğünü vurgulayan Kayışınkısa, "HDP ile demokratik bir sistemin temeli inşa edilecek" dedi.

DOĞAN: SANDIĞA GİTMEZSEK KARINCA GİBİ KALIRIZ!

Panalistlerden Fatma Karakaş Doğan, yeni cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında genel bilgiler verdi. Doğan, yeni sistemin  dünyada benzeri olmayan, tek elden çıkmış bir sistem olduğunu belirtti.

Doğan, "Örneğin eskiden öğrencilerimize anayasanın 104. Maddesi ile ilgili 'çok fazla üzerinde durmanız gerekmiyor çünkü sembolik' diyorduk ama artık bu sistem tüm gücü elinde toplamış durumda" diye kaydetti.

AKP'nin yurt dışında fazla oyu olmadığını, sadece tüm seçmenini sandığa gitmeye ikna edebildiği için böyle görüldüğünü söyleyen Doğan, "Bizler sandıklara gitmiyoruz ve bu dönemde de bu sorumluluğumuzu yerine getirmezsek hepimiz sistem karşısında karınca gibi çok güçsüz kalırız" uyarısında bulundu.

ÖKER: HDP'DE YER ALMAK ALEVİLİĞİN DE GEREĞİ

HDP Adayı Turgut Öker de, bireysel çözümlerin sorunları bitirmediğini gördüğünü ve siyasete katıldığını söyledi. Öker, Sivas, Çorum, Maraş, Gazi katliamlarının tekrarlanmaması için Alevilerin sorumluluk alarak, HDP'de buluşması gerektiğini kaydetti. Öker, Alevilerin bir tek HDP içinde kendini ifade edebileceğini gördüğünü dile getirirken, siyasi soykırıma da değindi ve "HDP'nin yanında yer almak, Alevi felsefesinin de gereğidir" diye ekledi.