Öker: Diktatörlüğe karşı HDP etrafında birleşmeliyiz

Seçimlere ilişkin Lyon'da yapılan panelde konuşan AABK onursal başkanı Turgut Öker, diktatörlüğe karşı herkesin HDP etrafında birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin Fransa'nın Lyon kentinde bir panel düzenlendi. Alevi Kültür Merkez’inde düzenlenen panele Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) onursal başkanı Turgut Öker ve HDP eski Van milletvekili Özdal Üçer katıldı. Panelde bir konuşma yapan Öker, "Alevilerin siyasette ne işi var diyorlar. Siyaset yapmadan Alevi sorununu çözemeyiz. Türkiye'de Alevi olmaktan, Kızılbaş olmaktan çok çektik. Canımızı korumak için Alevilerin siyaset yapması lazım. Türkiye'deki Alevileri özgürleştirmek lazım, sorunları çözüm adresi de siyasettir. Bu yüzden HDP'yi desteklememiz gerekiyor. HDP barajı aştığında AKP'nin rolü bitiyor" diye konuştu.

KÜRT KİMLİĞİMİZLE, ALEVİ İNANCIMIZLA HESAP SORMALIYIZ

Vicdan sahibi her Alevinin HDP'nin yanında yer alması gerektiğini vurgulayan Öker şunları belirtti: "YSK tarafından adaylığım veto edildi. Bizler mevki, koltuk peşinde değiliz. HDP'ye gönül vermişiz, diktatörlüğe karşı HDP etrafında birleşmeliyiz."  

Özdal Üçer ise yaptığı konuşmada, Lyon ve çevresinde yoğun bir şekilde çalışma yürüttüklerini söyledi. Herkese sandığa gitme çağrısında bulunan Üçer, "Kürt kimliğimizle, Alevi inancımızla diktatörden hesap sormalıyız" dedi. Panelde ayrıca HDP'nin ekonomik programı da aktarıldı. Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.