‘Önderliği sahiplenmek insanlığı sahiplenmektir’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen Strasburg’daki nöbet eylemi 365’inci haftasında.

Fransa’nın Strasburg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 7’nci yılına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, yeni katılımlarla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa’daki Kürt sanatçılarının kurduğu TEV-ÇAND üyelerinin sahiplendiği nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Darmstadt şehrinden gelen yeni bir grup üstlendi.

Pazar gününden bu yana Özgürlük Nöbeti eyleminde olan grupta Mustafa, Zülfü, Cuma ve Selahattin adlı 4 Kürdistanlı yer alıyor.

‘ÖNDERLİĞİ SAHİPLENMEK İNSANLIĞI SAHİPLENMEKTİR’

Darmstadt’tan gelen grup adına konuşan Cuma isimli eylemci, Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin bugüne kadarki en uzun soluklu eylem olduğuna vurgu yaptı.

Kürt halkının 7 yıldan bu yana hiç ara vermeden Önderliğini sahiplendiğini kaydeden grup sözcüsü, “Tüm dünya görmeli artık: Önderliğimiz bizim için vazgeçilmezdir ve Kürt halkı onun özgürlüğüne kadar bu mücadeleden asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Öcalan’ın Kürt ve bölge halklarının geleceği için oynadığı rolün görülmesini isteyen grup sözcüsü, “Başta Kürt halkı ve tüm demokratlar, Önderliğe sahip çıkmalıdır. Ona sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır” diye konuştu.