Örebro'da Mahir ve Şengalî anıldı

Dersim'de şehit düşen HPG komutanlarından Atakan Mahir (İbrahim Çoban) ile Türk devletinin Şengal'e yönelik saldırısında şehit düşen Zeki Şengalî (İsmail Özden) İsveç'in Örebro ilinde düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin düzenlediği etkinlik devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, ekonomik kriz içindeki Türk devletinin güçten düştüğü ve köşeye sıkıştığı için Kürtlere yönelik saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi yoğunlaştırdığını söyledi.

Kartal, Türk devletinin Kürt halkının mücadelesinden ve özellikle de Rojava devriminin başarısından büyük bir korkuya kapıldığına dikkat çektikten sonra çok yakında Türk devletinin DAİŞ çetelerini de yanına alarak Suriye'den çekilmek zorunda kalacağını ifade etti.

Kürdistan ve Rojava'daki kazanımların şehitlerin fedakarlıkları sayesinde gerçekleştiğine vurgu yapan Kartal, Kürdistanlılara Şengalî ve Mahir'in kararlığıyla mücadeleye sarılmaları çağrısı yaptı.