Özdemir: CPT her defasında 3 maymunu oynuyor

Strasbourg'da açlık grevinde olan eylemcileri ziyaret eden Sol Parti Hamburg Meclis Eş Başkanı Cansu Özdemir, tecrit karşısında CPT'nin her defasında 3 maymunu oynadığını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen açlık grevi eylemi devam ediyor. Açlık grevi direnişçilerine destek olmak amacıyla Avrupa'nın bir çok ülkesinden ziyaretçiler geliyor.

Eylemcileri ziyaret edenlerden Sol Parti Hamburg Meclis Eşbaşkanı Cansu Özdemir, açlık grevinde olan eylemcilerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması talebini desteklediğini belirtti. DTK eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevinde açlık grevinde olan tutsakların durumunun çok kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Özdemir, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) de çağrıda bulundu.

AVRUPA KAMUOYU SESSİZ KALMAMALI

CPT'nin artık görevini yapması gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Sayın Öcalan'ın tutukluluğundan bu yana CPT'i üzerine düşen görevi yerine getirmemiştir. İşkenceyi Önleme Komitesi olmasına rağmen her defasında 3 maymunu oynamıştır" diye konuştu. AİHM'nin İmralı'daki işkenceye ilişkin verdiği kararı da hatırlatan Özdemir, bu kararın da siyasi olduğunu belirtti.

Şu anda İran'da açlık grevinden olan bir kadın tutsağın da durumunun kritik olduğunu kaydeden Özdemir konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "İran'da açlık grevinde olan kadının durumu Avrupa kamuoyuna da yansıdı. Leyla Güven'in sesi ve talebi de Avrupa kamuoyunda yer bulmalı. Buradaki arkadaşlarımızın eylemi de 20 günü aşmış durumda. Bizler arkadaşlarımızın eylemini parti olarak da, şahıs olarak desteklemeye devam edeceğiz."