Özerk Yönetim Avrupa Temsilciliği: Herkes alanlara!

Özerk Yönetim Avrupa Temsilciliği, Kürtlerin tüm çelişkilerini bırakarak birlik olması gerektiğini belirtti. Temsilcilik, Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostlarını işgale karşı alanlara çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Avrupa Temsilciliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Kuzey ve Doğu Suriye, 9 Ekim’den bu yana işgalci Türk devleti ve terörist çetelerinin, sivil yerleşim yerlerini savaş uçakları ve çeşitli silahlarla hedef aldığı vahşi ve barbar saldırılara maruz kalıyor. Saldırılarda ayrıca kilise, cami, tarihi mekanlar ve göçmen kampları da hedef alınıyor" denildi.

'200 SİVİL ŞEHİT DÜŞTÜ'

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında göçmenler de dahil milyonlarca insanın yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, "İşgalci Türk devletinin barbar saldırıları, 200 sivilin şehit düşmesine, yüzlercesinin de ağır yaralanmasına neden oldu. Bununla birlikte binlerce kişi vahşi saldırılardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalmıştır" bilgileri verildi.

'ÇELİŞKİLERİ BİR KENARA BIRAKIP BİRLİK OLMALIYIZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"İşgalci Türk devleti, QSD ve Özerk Yönetimin askeri ve siyasi kazanımlarından, DAİŞ’i bitirmesinden dolayı vahşi saldırılar gerçekleştiriyor. DAİŞ’in coğrafi olarak bitirilmesinin ardından gerçekleşen işgal saldırıları, Türk devletinin Osmanlı ve işgal hayallerini gerçekleştirmek ve bölgenin demografisini değiştirmek içindir.
Kuzey ve Doğu Suriye’nin içinde bulunduğu hassas ve tehlikeli süreçte hepimizden istenen görevlerimizi yerine getirmek ve sorumluluk almamızdır. Bugün tüm partiler, kurumlar, örgütler olarak çelişkilerimizi bir kenara bırakmalı, Türk devletine karşı birlik olmalı ve bölge halklarının çıkarlarını hayata geçirmeliyiz.

'AVRUPA'NIN HER YERİNDE EYLEM DÜZENLEYELİM'

Bu temelde Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Avrupa Temsilciliği olarak tüm halkımıza, QSD’nin işgalci Türk devletine karşı gösterdiği amansız direnişin yanında olmaya, Avrupa’nın her kentinde yürüyüş ve eylem düzenlemeye çağırıyoruz. Suriye, Kürdistan ve barıştan yana olan tüm halkları Türk devlet işgalciliği karşısında kurmaya çağırıyoruz.

AVRUPA ÜLKELERİNE: DAHA AKTİF OLUN

Tüm bunlarla birlikte Türk devletine karşı Avrupa ülkelerinin tutumunu olumlu buluyor, saldırıların durması için daha aktif bir şekilde harekete geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz.”