Özgürlük Nöbeti 330’uncu haftasında Marsilya grubunda

Avrupa Konseyi (AK) önünde 330’uncu haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Fransa’nın Marsilya şehri ve çevresinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, o tarihten bu yana aralıksız olarak sürdürüldü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kadar sürme hedefiyle devam eden nöbet eylemine her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden eylemciler katılıyor. Bu hafta ise Fransa’nın Marsilya şehri ile çevresinden gelen İlhami Karakaya, M. Şirin Çiftçi, Mahsun Küçükkaya ile Engin Karaağaç, Öcalan için nöbetteler.

‘7 YILDIR SABIRLA ÖNDERLİĞİMİZE DAİR ADIM ATMALARINI BEKLİYORUZ’

AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi yetkili kurumların sorumluluğuna dikkat çeken Marsilya grubu üyelerince yapılan açıklamada, “Avrupa Konseyi ve CPT, Önderliğimizin durumuna acilen açıklık getirmelidir. Her insanın yaşama hakkı var” denildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 7’inci yılında kararlılıkla sürdürüldüğüne dikkat çeken eylemciler, “7 yıldır bu kurumlardan Önderliğimizin durumuna açıklık getirmelerini bekliyoruz. 7 yıldır sabırla Önderliğimize dair adım atmalarını bekliyoruz” dediler. Eylemciler, yıllar süren eylemin Öcalan’a olan bağlılık ve saygınlığın göstergesi olduğunun altını çizdiler.