Özgürlük Nöbeti 360’ıncı haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülen nöbet eylemi, 360’ıncı haftasında.

AK önünde 25 Haziran 2012’de başlatılan ve bugüne kadar aralıksız olarak sürdürülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bu hafta Almanya’nın Oldenburg şehrinden gelen yeni bir grup tarafından yürütülüyor. Oldenburg’tan gelen Deniz Aydın, Hacı Temo ve Selahattin Ege adlı Kürdistanlılar, pazar günü nöbeti yine Almanya’nın Berlin şehrinden gelen bir önceki gruptan devraldı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemcileri tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukatlarının 8 yıl aradan sonra görüşülmesinin tecride karşı verilen mücadelenin başarısı olduğuna vurgu yapıldı.

Kürt halkı için Öcalan’sız bir yaşamın kabul edilemeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, Öcalan’a yönelik tecridin mutlaka kırılacağına olan inanç dile getirildi. Açıklamada, bunun için başta ölüm orucu ve açlık grevindeki eylemciler ile tutsak anneleri olmak üzere tecride karşı direnenlerin sahiplenilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti kapsamında haftanın yedi günü sabahtan akşama kadar AK önünde nöbet tutuluyor. Eylem kapsamında çevreden geçenlere yönelik bilgilendirmeler yapılıyor.